AP Photo/Gregory Bull
annonse
annonse

USA har store problemer. Befolkningsutskiftningen som foregår rammer politikken og utfordrer selve Grunnloven.

National Rifle Association (NRA) er spesielt opptatt av The Second Amendment (2A) fra 15. desember 1791 — retten til å eie og bære våpen. Denne ble opprinnelig skrevet for at amerikanske borgere skulle ha rett til å forsvare seg, ikke bare mot kriminelle, men også mot selve staten om den ble kuppet av udemokratiske krefter.

I en artikkel fra The Washington Post i 2015, skrevet av en professor ved UCLA School of Law, påpekes det at støtten til 2A er høyst forskjellig avhengig av rase, utdanning — og om du bor i en by eller ikke. Trenden er mot våpen, ettersom støtten er sterkest blant hvite amerikanere som bor på landsbygda — og hos de med lite utdanning. Disse blir det stadig færre av i USA; mye på grunn av innvandring. I 2015 var det kun 63% hvite amerikanere i USA, og blant dem var 57% tilhengere av retten til å ha og bære våpen. Blant afrikanske amerikanere er 72% imot dette.

annonse

Les også: Bloomberg vil gå inn for skjerpet våpenkontroll i USA

Den raskest voksende minoriteten i USA i dag er latinamerikanere. Mellom år 2000 og 2010 vokste deres andel med 43% — og utgjorde 17% av den totale befolkningen i 2015. I tillegg er det en hurtig voksende asiatisk minoritet i USA som også er motstandere av retten til å eie våpen. Andelen amerikanere som velger utdanning øker, og det betyr at kravet om økt våpenkontroll er voksende.

De samme delene av den amerikansk befolkning som er imot lovlydige borgeres rett til å eie og bære våpen, er også tilhengere av lover mot såkalt «hate speech» — hvor det kreves at andre ikke skal kunne si noe som krenker deg. Dette mener mange konservative at strider mot Grunnlovens First Amendment (1A), som regulerer ytringsfrihet. Minoriteter i USA stemmer overveldende på Demokratene, som er sterkt for tiltak som vil forandre både 1A og 2A.

annonse

Det republikanske partiet er splittet i disse sakene: mellom en innvandringsliberal og sterkt intervensjonistisk side — frontet av organisasjonen Turning Point USA, og de mer konservative, løst organiserte i America First bevegelsen, som ønsker mindre innvandring, beholde Grunnloven slik den har vært siden slutten av 1700-tallet — og en mindre ekspansiv utenrikspolitikk.

Amerikanere lener seg ofte på forankringen i Grunnloven som en sikkerhet mot radikale endringer i deres daglige frihet til å mene og gjøre det de ønsker. Men en grunnlov er ikke en magisk besvergelse og er avhengig av at mennesker jobber for å opprettholde den. Når stadig større deler av befolkningen mener at «hate speech» er det samme som vold og skal straffes deretter, vil det etterhvert bli umulig å motstå presset.

Les også: Titusenvis mønstrer til massedemonstrasjon for økt våpenkontroll i USA

Om Republikanerne i USA skal fortsette å være et alternativ til Demokratene, må de samle seg rundt ideene til innvandringsrealistene i America First. Vincent James er én som snakker mye om dette i sine videoer på YouTube og Bitchute. Temaene han tar opp er i ferd med å bli diskutert i stadig større kretser. Jeg er derfor forsiktig optimistisk på USAs vegne, en åpen og ærlig debatt om demografi og inngruppepreferanser er første steg for en reell endring.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon