Foto: Faksimile, Samhällsnytt.
annonse
annonse

En afghansk mann er dømt for flere overgrep mot barn i Sverige, og skal i tillegg ha holdt illegale migranter skjult i eget hjem. Likevel utvises han ikke.

Den svenske nettavisen Samhällsnytt avslører at Ahmad Motmain, som leder den afghanske foreningen Fanos, nylig ble dømt for voldtekt mot barn og en lang rekke andre seksualforbrytelser mot barn. I tillegg er det blitt konstatert at mannen har gjemt illegale innvandrere i egen bolig. Til tross for disse alvorlige lovbruddene er Motmain ikke blitt utvist fra Sverige.

I mai 2016 besøkte en 11 år gammel jente svømmehallen Angered Arena utenfor Gøteborg. Den afghanske mannen var også der, og tok kontakt med jenta da hun var alene og tilbød seg å hjelpe henne med å lære seg å svømme, avsides fra alle andre.

annonse

Motmain instruerte jenta i å holde seg ved bassenkanten og øve på bentak, mens han forgrep seg på henne ved å gripe tak i brystene hennes og penetrere henne vaginalt med fingrene. Mannen skal så ha spurt jenta om hun «kunne sex».

Overgrepet ble avbrutt da jentas venner nærmet seg. Motmain sa til jenta at de skulle fortsette etter at de andre barna hadde dratt. Jenta så imidlertid sitt snitt til å flykte gråtende fra stedet.

Les også: Asylsøkende voldtektsmann på frifot i Sverige tross utvisning og fengselsdom

Flere overgrep

annonse

Da jenta fortalte for personalet i svømmehallen hva som hadde skjedd, viste det seg at flere mindreårige jenter hadde blitt utsatt for overgrep på stedet. Dette er også fremkommet i politiet etterforskning.

Det er også kommet for en dag at Ahmad Motmain har utsatt en jente på bare seks år for systematiske overgrep i forbindelse med at han også hold jentas familie skjult, etter at de hadde fått avslag på sin asylsøknad.

Fanos, den afghanske foreningen Ahmad Motmain er leder for, hylles på den skattefinansierte hjemmesiden Agenda jämlikhet, som et prosjekt som angivelig «samler alle aktiviteter og organisasjoner som virker for et samfunn fritt for diskriminering og undertrykkelse».

Dømt

annonse

Motmain har bodd i Sverige i om lag ti år, men kan fortsatt ikke snakke godt nok svensk til å klare seg uten tolk i rettslig sammenheng.

Onsdag meddelte tingretten i Göteborg at Ahmad Motmain dømmes for flere tilfeller av voldtekt mot barn, seksuelle overgrep og seksuell trakassering. Han er kun idømt en fengselsstraff på to år og fem måneder, og utvisning har aldri vært aktuelt.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon