Byrådsleder Raymond Johansen, byråd for miljø og samferdsel Lan Marie Berg og byråd for oppvekst og kunnskap Inga Marte Thorkildsen lanserer fredag byrådets nye klimastrategi som beskriver hva Oslo må gjøre for å tilpasse seg klimaendringene. Foto: Berg-Rusten, Ole / NTB scanpix
annonse
annonse

Valgløftet til Miljøpartiet de Grønne (MDG) om å kutte kollektivprisene i Oslo med 20 prosent henger i en tynn tråd.

Tross byrådsplattformens planlagte kutt i prisen for kollektivtransport over de neste 4 år. Økes nå billettprisene samlet sett med 3,0 prosent.

Ønsker å forhandle med Viken

annonse

– Byrådet ønsker å kutte prisen på enkeltbilletter med 20 prosent og å innføre familierabatt til alle dager utenom rushtid. Nå skal vi forhandle med Viken om hvordan vi kan få til en god løsning for et bedre og billigere kollektivtilbud, sier byrådssekretær Morten Nordskag i byrådsavdeling for miljø og samferdsel (MOS) til Nettavisen.

Les også: Byrådet i Oslo setter opp plasttrær i ny park

3,0 prosent dyrere for alle billettyper

annonse

Det vil blant annet gjøre at en enkeltbillett for én sone, som i dag koster 36 kroner, vil bli én krone dyrere skriver NTB.

– Billettinntektene er viktige for at vi skal opprettholde dagens tilbud, og derfor justerer vi prisene våre i tråd med kostnadsutviklingen i samfunnet for øvrig, sier administrerende direktør i Ruter, Bernt Reitan Jenssen til NTB.

Byrådsleder Raymond Johansen presenterer byrådet for Oslo. Fra.v.: Victoria Marie Evensen (Ap), byråd for næring og eierskap, Robert Steen (Ap) byråd for helse-, eldre og innbyggertjenester, Hanna Marcussen (MDG) byråd for byutvikling, Lan Marie Nguyen Berg (MDG) byråd for miljø og samferdsel og byrådets nestleder, byrådsleder Raymond Johansen (Ap), Inga Marte Thorkildsen (SV) byråd for oppvekst og kunnskap, Omar Samy Gamal (SV) byråd for arbeid, sosiale tjenester og mangfold, Rina Mariann Hansen (Ap) byråd for kultur, idrett og frivillighet og finansbyråd Einar Wilhelmsen (MDG).
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Les også: Medieyndling Lan Marie Berg blir bedt om å gå av

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon