Illustrasjonsbilde. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
annonse
annonse

Lagmannsretten har opphevet en dom fra Follo tingrett fordi dommeren i saken var forsvarerens tante. Dommeren oppdaget ikke slektskapet før dommen var avsagt.

I vår ble en mann i 50-årene dømt til 36 dagers fengsel for å ha kjørt på sin far med lastebil. Nå har Borgarting lagmannsrett opphevet dommen på grunn av saksbehandlingsfeil, ifølge Østlandets Blad.

Mannen anket dommen fra tingretten fordi dommeren i saken var tanten til hans forsvarer, og fordi de hadde vært motparter i en rettslig tvist i forbindelse med et arveoppgjør.

annonse

De to hadde imidlertid ikke hatt noen kontakt, og dommeren har forklart at hun først etter at dommen var avsagt, gjorde seg noen tanker om etternavnet hans, undersøkte litt rundt og oppdaget slektskapet.

Borgarting lagmannsrett mener imidlertid at dommeren må erklæres inhabil og opphever dommen. Dermed må saken opp på nytt i tingretten.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon