Helseminister Bent Høie. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
annonse
annonse

En ny Fafo-rapport viser at det ikke er mulig å si om regjeringens opptrappingsplan for rusfeltet til 2,4 milliarder kroner gir resultater.

I 2016 startet regjeringen en opptrappingsplan for rusfeltet som skal avsluttes neste år. Når opptrappingsplanen er ferdig, vil 2,4 milliarder kroner ekstra være sprøytet inn i rusomsorgen.

Nå viser en ny evaluering fra Fafo at det er umulig å si om opptrappingsplanen hjelper rusmisbrukere, skriver Stavanger Aftenblad.

annonse

– Ser vi på indikatorene som er utviklet for å vurdere måloppnåelse innenfor opptrappingsplanens definerte mål, er det foreløpig ikke mulig å gi noe entydig bilde av hvorvidt opptrappingsplanen gir resultater, skriver Fafo.

Helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) mener regjeringen har gode resultater å vise til innen satsingen på rus og psykisk helse.

– Flere med rusproblemer får egen bolig og flere får arbeid. Da vi startet med Opptrappingsplanen for rusfeltet i 2016, var det 42 prosent som ikke hadde aktiviteter i løpet av dagen. Nå er dette tallet nede i 28 prosent. Flere får også egen bolig. Samtidig har regjeringen sørget for 2.500 flere årsverk i rus og psykisk helse de siste årene. Jeg vil mene at mange rusmisbrukere med dette har fått et bedre tilbud, sier Høie til Aftenbladet.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon