Mohamed Abdi i Minervadebatt: Identitetspolitikk. Skjermbilde YouTube.
annonse

Det skriver Mohamed Abdi, samfunnsdebattant og tidligere spaltist i pressestøtteorganet Morgenbladet.

Innlegget hans er preget av at angrep er det beste forsvar. Han føler at det å bare nevne antisemittisk holdninger blant muslimer er en fiendtlighet. Han føler også at muslimer har fått det verre etter 22/7.

– Man slipper unna med slik dehumaniserende retorikk fordi muslimfiendtlighet er normalisert i den offentlige samtalen i Norge etter 22. juli. Resultatet av denne normaliseringen er blant annet at en viktig debatt om antisemittisme blir brukt som enda et redskap i kulturkrigernes verktøykasse, skriver Mohamed Abdi i Dagsavisen.

annonse

Les også: Mohamed Abdi står fast på at norske myndigheter er rasister etter å ha skjult kontroversielt innlegg

Ja tenk, han klarte å nevne 22/7 i sammenheng med påstander om antisemittisme blant muslimer. Slikt legger han opp til en god samfunnsdebatt.

Ervin Kohn, forstander i Det Mosaiske Trossamfunn og 2. nestleder i Antirasistisk senter, skrev en kronikk i Aftenposten om økende antisemittisme. Men helt uten å nevne hvem og hvorfor det. Kjetil Rolness besvarer nestlederen i Antirasistisk senter.

annonse

– Jødenes fremste talsmann i Norge advarer igjen mot antisemittismens «virus» – uten å få seg til å si hvor jødehatet har mest næring i dagens Norge.

Rolness skriver at det er muslimer som står for mye av antisemittismen i Norge. Dette må falt Mohamed Abdi tungt for brystet. Han er kritisk til at to minoriteter blir satt opp mot hverandre, og at det er islamofobi å si at det finnes antisemittisme blant muslimer. Han føler at antisemittisme er et norsk og europeisk fenomen, og de som hevder noe annet kan ikke historie.

– Denne debatten beskriver også den grunnleggende mangelen på historiekunnskap hos Rolness og hans meningsfeller. Den største smittekilden til antisemittisme i Norge, Europa og store deler av verden finner vi i europeisk historie. Dette var også hovedpoenget til Kohn, sier Mohamed Abdi.

Les også: Venstreskribent Mohamed Abdi vil hente hjem IS-terrorister og anklager norske myndigheter for rasisme

Mohamed Abdi har skapt seg en «nytte» i samfunnsdebatten. Han viser at integrering av noen muslimer er krevende. Eller kanskje mer enn det. Ved å skrive ned sine følelser så viser Mohamed Abdi nordmenn hvordan hans religion får mennesker til å skille mellom «oss og dem». Det er noen muslimer som føler at mennesker skal sorteres etter religion, og Mohamed Abdi viser seg kanskje å tilhøre en av de.

Mohamed Abdi oppgir også referanser til sine følelser, samtlige er selverklærte antirasister. Det medfører at de eneste som skal kritiseres er de som bor i landet, ikke de som kommer hit. Det er slik antirasisme egentlig fungerer og utfra slike følelser er det fiendtlig å si at antisemittisme er utbredt blant muslimer. Det er nordmenn som er det, ikke migranter, de er utelukkende ofre. Nordmenn lider av fiendtlighet og fobier om vi sier noe om muslimer. Slik sett er angrep et effektivt forsvar, men et problem forsvinner ikke om Mohamed Abdi angriper de som belyser det.

Det kan også virke som om Mohamed Abdi også har et følelsemessing forhold til begreper. Men for andre blir det tomme ord, helt uten innhold.

– Antirasisme i vår tid er forpliktende. Forpliktende for hvilke strategier vi velger, hvordan vi adresserer rasismen, hvordan vi bekjemper den og hvordan vi får med oss med flere i kampen mot den. Fordi rasisme skal ikke ha noen plass i det norske samfunnet. Kampen mot rasisme og antisemittisme er ikke en kulturkrig, men en demokratisk kamp for alles menneskeverd.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
annonse