annonse

Afghanske myndigheter har fengslet 700 mennesker som anklages for tilknytning til IS. Blant dem er 159 barn og mange utlendinger.

Blant de 700 som ble tatt til fange øst i Afghanistan i løpet av det siste halvåret, er minst 75 kvinner, opplyser den afghanske etterretningstjenesten NDS.

NDS inviterte lørdag journalister og fotografer til sitt hovedkvarter i Kabul for å vise fram fangene. Påstanden om at fangene er tilknyttet den ytterliggående islamistgruppa IS, lar seg ikke bekrefte fra uavhengig hold.

annonse

En ikke navngitt etterretningsoffiser opplyser til nyhetsbyrået AP at opptil 277 utlendinger, mange av dem fra Pakistan, Jordan og land i Sentral-Asia, er blant de internerte krigerne.

USAs Afghanistan-utsending Zalmay Khalilzad sa tidligere i desember at IS øst i Afghanistan er svekket. Det skyldes ikke bare militæroperasjoner fra USA og afghanske regjeringsstyrker, men også fra den afghanske opprørsbevegelsen Taliban, påpekte Khalilzad.

IS har fått skylden for en rekke terrorangrep mot sjiamuslimer og andre sivile i Afghanistan de siste årene, senest et moskéangrep som krevde over 60 menneskeliv i Nangarhar-provinsen i oktober.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse