President Donald Trump med Jeff Van Drew (NJ) som bytter parti fra Demokratene til Republikanerne 19. desember 2019. Mye på grunn av riksrettssaken. Foto: Brendan Smialowski / AFP)
annonse
annonse

Magnus Engen Marsdal er leder av Manifest Tankesmie, og trygt plassert på venstresiden politisk.

På hjemmesiden står følgende: «Manifest Tankesmie fremmer politikk for venstresiden.» Mesteparten av finansieringen står 300 lokale fagforeninger og LO sentralt for. Marsdal har blant annet vært medlem av sentralstyret i Rød Ungdom, journalist og nyhetssjef i Klassekampen, og leder av Attac Norge.

Men i et innlegg på Facebook stiller Marsdal noen spørsmål rundt riksrettssaken mot Trump:

annonse

«Er det bare meg, eller virker det uvanlig dumt på alle andre også, det Demokratene holder på med? De skal altså stille Trump for riksrett, vel vitende om at de ikke oppnår å kaste presidenten, men derimot å kringkaste for all verden at Joe Bidens familie har noe med korrupsjon å gjøre, samt styrke Trumps fortelling om seg selv som den eneste mannen som står opp for Amerika mot den udemokratiske eliten av bedrevitere i Washington DC.»

Han sier videre at det selvsagt kan handle om prinsipper, men følger opp slik:

«Men er det én ting amerikanske karrierepolitikere ikke er, så er det prinsippfaste typer.
Så hva i huleste er det Demokratene forsøker å oppnå?»

 

 

Kjente fjes

Mange kjente fjes dukker opp i kommentarfeltet. Eivind Trædal skriver:

«De tenker vel at det er viktig å markere at forsøk på valgfusk og obstruksjon av parlamentet er galt, selv om det er usikkert om det er politisk gunstig å gjøre det. Alternativet er jo i praksis å akseptere Trump åpenbare lovbrudd».

annonse

Han erklærer også:

«For øvrig er det jo litt fåfengt å forsøke å bekjempe en president kun gjennom valgsystemet når hele problemet er at han misbruker presidentembetet til å manipulere valget via utenlandske medhjelpere.»

Halgeir Pimentel-Eilertsen, tillitsvalgt for Parat ved Oslo universitetssykehus, mener kun Trump tjener på dette:

«Jeg tenker akkurat det samme.
Og i tillegg: dette er å servere neste presidentperiode til Trump på et sølvfat.. 🤔»

Les også: Tucker Carlson: Riksrettssaken mot Trump vil ødelegge Demokratene

Hans Olav Brendberg er en lektor som har skrevet et par artikler for Resett. Politisk har han tidligere vært aktiv i blant annet Rød Valgallianse (RV) og AKP:

«Det finst i alle fall ein vettug demokrat: Tulsi Gabbard røysta «present», ikkje «yes», på begge tiltalepunkt. So det er ikkje kjemisk fritt for politisk intelligens i partiet!»

Pål Steigan, populær blogger og tidligere leder i AKP og RV:

«Dette er et dødfødt prosjekt. Nyhetsmessig er det en stor dag for dem som ikke kan telle stemmer i Senatet.»

Ivar Tronsmo, som tidligere drev Tronsmo bokhandel, et initiativ fra aktører på venstresiden som ville skape et utsalgssted for politisk litteratur, skriver:

«Det er mye verre. Anklagene er spinnville løgner. Kan noen fortelle meg hva som gjenstår av Russia-gate og anklagene i Steele-rapporten? Og selve prosessen var også ille, Trumps advokater ble truet med livsvarig fengsel dersom de ikke vitnet mot ham.
Når all luften går ut av ballongen starter de en ny runde, som ikke fører noen steds. Hva om han skulle ha bedt Ukraina etterforske Biden. Oppfatter folk flest det som en forbrytelse? At USAs president vrir armen på noen for å få det som han vil er vel heller ikke uvanlig.
Men ikke engang dette kan bevises.»

Han påpeker også det faktum at «Demokratene er det foretrukne partiet for de rikeste i USA».

Kristian Gundersen er en internasjonalt anerkjent professor i fysiologi, og en forkjemper for saklig debatt. Han stilte i 2017 opp på intervju hos Resett. Gundersen skriver:

«Som en sikkert fake tweet fra Monika Lewinsky sa: for å få republikanerne til å stemme for riksrett vil jeg ta en for laget og gi Trump en blowjob i det ovale kontor. Problemet er vel ikke manglende beviser, det er jo ingen uenighet om de faktiske forhold, men at folk ikke synes det er så ille, vi har liksom vendt oss til Trumps oppførsel.»

Siste kommentar i skrivende stund er fra Lars Birkelund, en musiker som har skrevet mange innlegg for Resett, og som politisk tilhører venstresiden:

«Mediene klandrer Trump for alt mellom himmel og jord, bortsett fra når han bomber og dreper og presser NATO-land til å ruste opp. Da jubler de til dels.»

En frisk, interessant, morsom og stort sett saklig debatt.

 

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon