Ames United Church of Christ, bilde av Pride-flagget som ble brent. Skjermdump video
annonse
annonse

En dommer i Iowa ga en mann 15 år i fengsel for å stjele et regnbueflagg fra en kirke og brenne det utenfor en strippeklubb.

Adolfo Martinez (30) innrømte at han hadde stjålet regnbueflagget fra Ames United Church of Christ 11. juni i år fordi han var fiendtlig innstilt til homoseksuelle, skriver BBC.

ifølge politiet startet bråket på strippeklubben Dangerous Curves, som tilkalte politiet på grunn av trusler. Da politiet ankom hadde personalet allerede kastet ut mannen.

annonse

Martinez dro deretter til kirken og rev ned Pride-flagget. Deretter returnerte han til strippeklubben, og tente på flagget i gaten utenfor. Han truet også med å sette fyr på strippeklubben.

Da han ble arrestert senere på dagen innrømte han skyld.

– Det var en ære å gjøre det. En velsignelse fra Herren, sa han til lokalt media.

Han ble funnet skyldig i trakassering, uforsiktig bruk av ild og fikk som vaneforbryter ekstra streng straff.

annonse

Les også: Storbritannia: Elever ville ikke feire Pride – ble utvist

Teologisk progressiv kirke

Kirkens pastor Eileen Gebbie sier seg enig i at handlingene var motivert av hat, og at «Ames ikke er så progressiv som mange tror». Gebbie sier hun «identifiserer seg som en lesbisk kvinne», en formulering som kan antyde at hun muligens er født som mann.

– Det er fortsatt mange skeive (queer) her som ikke har kommet ut av skapet (…) Men 12 personer jeg ikke kjenner, som ikke har noen forbindelse til meg og menigheten, sier at mannen har utført en kriminell handling, motivert av fordommer og hat, skal Gebbie ha sagt til Des Moines Register etter dommen.

Gebbie har egen blogg og skriver der utfyllende om dommen, denne posten har hun også sendt til alle i menigheten.

annonse

Kirken beskriver seg selv som en «teologisk progressiv kirke». De arrangerte blant annet en transevennlig utgave av Halloween, under navnet Drag-O-Ween. Pride-flagget var hengt opp for å minnes ofrene etter terrorangrepet mot en homseklubb i Orlando, 13. juni 2016.

Distriktsadvokaten Jessica Reynolds sier det er første gang noen er for hatkriminalitet i denne retten:

– Den harde virkeligheten er at det finnes mennesker som går etter individer og begår kriminelle handlinger mot individer på grunn ad deres rase, kjønnsidentitet og seksuelle preferanser. Og når dette skjer er det veldig viktig at vi står opp som er samfunn og sørger for at slike handlinger får alvorlige konsekvenser.

Minst 15 år i fengsel må vel kunne sies å være alvorlige konsekvenser. Ingen av avisene viser til at noen mennesker har kommet fysisk til skade.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon