Underkjølt regn er det aller vanskeligste føret å kjøre på, påpeker NAF. Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB
annonse
annonse

Mildværet som har inntatt store deler av Norge kan skape glatt veibane, og særlig på fjellovergangene bør man være ekstra oppmerksom.

I indre deler av Trøndelag er det også sendt ut farevarsel for underkjølt regn.

– Vær forsiktig! Lokalt kan det komme regn som fryser på bakken i dag, søndag og første del av mandag, skriver Meteorologene på Twitter.

annonse

Søndag skaper underkjølt regn svært vanskelige kjøreforhold nord i Trøndelag, og ifølge politiet er det tilnærmet umulig å holde seg på beina.

– Må du ikke ut – la bilen stå, er meldingen fra politiet.

Meteorolog Charalampos Sarchosidis ved Meteorologisk institutt advarer også om at mildværet kan skape problemer på fjellovergangene.

annonse

– Det vil ikke bli så kalt på fjellet i dag og i morgen, og det kan gi glatte veier. Det kan også bli en del slaps på fjellovergangene, sier han.

På formiddagen bitte lille julaften melder Statens vegvesen om snø- og isdekke på fjelloverganger både i sør og nord.

I fjellet ligger det imidlertid an til påfyll av snø på lille julaften, noe som kan bedre situasjonen noe.

Også i lavlandet har milde temperaturer og nedbør kombinert med iskalde veier skapt problemer i trafikken de siste dagene, men ifølge meteorologen ser det ut til at kjøreforholdene vil være bra fremover.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon