ToTok har blitt svært populær i Emiratene etter at chatteappen ble lansert som et alternativ til What's App og FaceTime. Nå skriver New York Times at den brukes til å spionere på brukerne. Arkivfoto: Patrick Castillo / Emarat Al Youm via AP / NTB scanpix
annonse
annonse

De forente arabiske emirater bruker en chatteapp ved navn ToTok til å spionere på brukerne, skriver The New York Times.

Siden appen ble lansert for få måneder siden, er den blitt lastet ned millioner av ganger, ifølge den amerikanske avisen.

I likhet med mange andre apper ber ToTok om stedsplassering, tilsynelatende for å kunne gi en nøyaktig værmelding, og om tilgang til brukerens kontakter, slik at brukeren skal komme i kontakt med venner. Appen har også tilgang til mikrofoner, kameraer, kalendere og andre data på brukerens telefon.

annonse

Avisens kilder er amerikanske tjenestemenn med tilgang til hemmelighetstemplet etterretning og eksperter som på vegne av avisen har undersøkt appen.

Emiratene har fra før av blokkert tilgangen til FaceTime fra Apple, What’s App fra Facebook og andre apper som kan brukes til gratis telefonsamtaler.

Samtidig har medier i Emiratene presentert ToTok som et alternativ for utlendinger som ønsker å ringe hjem uten å betale for det.

annonse

Myndighetene i Emiratene har foreløpig ikke kommentert saken.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon