Petter Stordalen. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
annonse
annonse

Sverigedemokraterrna (SD) i Jämtland/Härjedalen skulle holde en partikonferanse på Clarion Hotel i Östersund. Konferansen ble imidlertid avbooket av hotellet.

– Clarion har oppgitt at man har et samarbeid med Pride, og at man derfor ikke vil leie ut til oss, sier presseassistent Oskar Cavalli-Björkman (SD) til Nyheter Idag.

Clarion er en hotellkjede som inngår i Nordic Choice Hotels, som eies av den norske forretningsmannen og milliardæren Petter Stordalen.

annonse

Også SDs pressesjef Henrik Gustafsson reagerer:

– Dette høres ekstremt fjollete ut. At man lar en interessegruppe styre hvem som får booke seg inn på hotellet. Det er pinlig for den lokale ledelsen i Östersund. Men jeg vet ikke om dette er noe som gjelder for hele Sverige.

Har dere opplevd noe lignende med Clarion Hotel andre steder i Sverige?

annonse

– Nei, ikke som jeg kan huske de siste ti årene.

Gustafsson håndterer et antall hotellbestillinger for SD, og sier at han aldri mer vil bestille hos Clarion hvis dette er hotellkjedens policy.

Legger seg flate

Pressekontakt for Nordic Choice Hotels Kennet Hultgren er tydelig:

– Noen ganger blir det helt feil, og da får man krype til korset og be om unnskyldning, og det gjør vi selvsagt i dette tilfellet.

Han forteller at hotellkjeden har som policy at alle lovlige organisasjoner og bedrifter er velkomne.

– Den eneste begrensningen er om sikkerheten til andre gjester skulle settes i fare. Men det er ikke aktuelt i denne saken. De er naturligvis velkomne til Clarion. Vi må være ydmyke og ha forståelse for at de kanskje ikke lenger vil være hos oss. Men de skal vite at de er velkomne.

Les også: Dansk politi nekter innvandringskritisk parti å avholde landsmøte

annonse

Nobelprisutdelingen

Sverigedemokraterna har hatt voldsom økning i oppslutning i år, og i flere ferske meningsmålinger har de vært Sveriges største parti. Allikevel ble partileder Jimmie Åkesson ikke invitert til Nobelprisutdelingen 10. desember. Alle andre partiledere ble invitert. Mikael Östlund fra Nobelstiftelsen uttalte seg til ABC Nyheter:

– Nobelprisen og dets historie er sterkt preget av respekten for alle menneskers likeverd, framholder han og legger til:

– Sverigedemokraterna vurderes ikke å være et parti som de andre. Partiets bakgrunn i høyreekstremisme og representantenes oppførsel nå anses å vise manglende respekt for det grunnleggende prinsippet om at alle mennersker er like i verdi og rettigheter, uansett hudfarge, herkomst eller religion.

Den gangen sa SDs pressesjef Gustafsson seg enig i at det er riktig at de ikke deler Nobelstiftelsens menneskesyn:

– Vi ville eksempelvis aldri få for oss å invitere ambassadører fra diktaturstater, sånn som de gjør år etter år.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon