Skuespiller og regissør Kevin Costner og demokraten Pete Buttigieg er enige om at det må bli mer samhold i USA framover. Foto: Charlie Neibergall / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Kjendisene begynner å gi sine politiske preferanser til kjenne i USA. Filmveteran Kevin Costner kom søndag på banen for én av Demokratenes kandidater.

Costner, som selv definerer seg som uavhengig politisk sett, reiste til Iowa for å erklære sin støtte til Pete Buttigieg ved neste års valg i USA.

– Om deres vei leder dere til Pete, slik min har, det blir opptil dere å avgjøre. Når Pete snakker om samhold, så er det den typen samhold jeg har ventet og håpet på å høre om, sa Costner til de over tusen frammøtte i byen Indianola, som har rundt 16.000 innbyggere.

annonse

Byen ligger sør for Des Moines i Iowa, delstaten som var innspillingssted for 1989-baseballfilmen hans, «Field of Dreams», noe demokraten Buttigieg gjorde et poeng av.

Presidentkandidaten takket Costner for å ha gjort «Iowa så himmelsk som den kan bli på en desemberdag», med referanse til et sitat fra filmen «Er dette Himmelen? Nei, det er Iowa.»

Kjendisstøtte er velkjent fenomen i amerikansk valgkamp, enskjønt Donald Trump har ikke fått like mange klapp på ryggen fra kjente fjes som sine demokratiske motstandere. Han har dessuten fått en etter hvert ganske lang liste med artister som han ikke får lov til å spille musikken til på arrangementene sine.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon