Ekteparet Terje Rød-Larsen og Mona Juul- Foto: Pontus Höök / NTB scanpix Credit: NTB scanpix Terje Rød-Larsen under 20-årsmarkeringen for Osloavtalen fredag. Jubileet markeres med en konferanse på Litteraturhuset i Oslo Foto:... Credit: NTB scanpix
annonse
annonse

De siste dagene har DN satt fokus på ekteparet Terje Rød-Larsen og Mona Juul. Det er en stygg sak som avdekkes og det er nok kilder internt i UD som har hjulpet DN med å grave det frem.

Begge var del av Arbeiderpartiet og Rød-Larsen sørget for å dra med seg den tolv år yngre Mona Juul inn i de privilegerte posisjoner i det norske utenriks- og humanitærpolitiske kompleks.

Terje Rød-Larsen har gjort en rekke tvilsomme disposisjoner opp gjennom årene, men ingenting har fått noen konsekvens. Økonomiske midler fra hans tidligere arbeidsgiver UD gjorde det mulig for ham å etablere en tenketank med seg selv som sjef i New York. Den opererte han samtidig som kona jobbet på FN-ambassaden i samme by. På tenketanken ansatte han også kona til diplomat Geir O. Pedersen, som bevilget penger til Rød-Larsens tenketank.

annonse

Les også: Terje Rød-Larsen med millionlønn og luksusbolig betalt fra blant annet norsk bistandsbudsjett

Det er en meget stygg sak som nå kommer opp. UDs bruk av statlige midler på Clinton-foundation og Rød-Larsen tenketank viser hvilken makt og arroganse dette byråkratiet besitter. De fordeler skattepenger til en privilegert overklasse som bruker pengene på seg selv. Rød-Larsen har gitt seg selv 4,6 millioner i lønn og har fått gratis luksusbolig i tillegg.

DN har sendt en rekke henvendelser til ekteparet, men ikke fått svar. Det skyldes selvfølgelig at de ikke har noen svar som kan frikjenne dem fra inntrykket om at dette lukter vondt. Rød-Larsen har brukt sin innflytelse i Ap og i UD og beriket seg selv, og Mona Juul har fått høye posisjoner i UD ikke fordi hun er spesielt dyktig, men fordi alle vet at hun er en person på den rette ambassadørlisten.

annonse

Ved å tie om saken, håper de to at den skal gå bort. Og så langt er det bare DN som trykker på. NRK og Tv2 er passive. Men det er ikke akseptabelt at utenriksminister Søreide og regjeringssjef Erna Solberg lar denne tausheten fortsette.

Mona Juul er Norges FN-ambassadør. Og Norge bevilger flere milliarder kroner i året til FN, penger som Juul blant annet forvalter. Når det nå avdekkes forhold som impliserer Juul i et årelangt nepotisk om ikke direkte korrupt «nettverk» i UD, er det ikke holdbart at hun forblir taus.

Det er en selvfølge at all norsk støtte til Rød-Larsens tenketank opphører med umiddelbar virkning.

Les også: Terje Rød-Larsens stiftelse holdt skjult at de ble støttet av Jeffrey Epstein

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon