Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
annonse
annonse

En mann ble utsatt for ran i sin egen bolig i Blekinge i det sørlige Sverige, og forsvarte seg mot ranerne ved å slå tilbake. Nå sitter han anholdt for mishandling. 

Fredag formiddag ble svensk politi varslet og bedt om å komme til en adresse i Ronneby etter at forbipasserende hadde truffet på en 20 år gammel mann som lå på bakken. Varslerne mistenkte at mannen kunne ha vært utsatt for en trafikkulykke. Det rapporterer SVT.

Det viste seg imidlertid at den forslåtte mannen, som ble ført til sykehus, ikke hadde vært utsatt for en ulykke i det hele tatt. I stedet kom det frem at mannen sammen med en annen skal ha forsøkt å gjennomføre et ran i en bolig i området der han ble funnet.

annonse

Les også: Svensk kvinne med syv år gammel datter utsatt for rasistisk trakassering av 30 menn

Slo tilbake

Mannen som eide leiligheten og ble forsøkt ranet konfronterte ranerne da disse tok seg inn, ved å slå tilbake. Det har utløst reaksjoner fra politiet, som nå har anholdt mannen, som forsvarte seg mot ran i egen bolig, for grov mishandling.

annonse

Ran og mishandling

20-åringen som ble funnet utenfor boligen siktes på sin side for grovt ran. 

– Det vi har er et mistenkt ran i en bolig, og vi har to pågrepne. En mann er pågrepet for grovt ran og en for grov mishandling. Han som ble mishandlet skal være den mistenkte raneren, sier Evelina Olsson ved politiet i Malmö til SVT. 

Den andre gjerningsmannen som deltok i ransforsøket skal ha flyktet fra stedet, og er foreløpig ikke pågrepet. 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon