Illustrasjonsbilde. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
annonse
annonse

Askøy kommune tilbyr sine innbyggere et prisavslag etter at forurensning i drikkevannet førte til smitteutbrudd i sommer. Avslaget er på maksimum 400 kroner.

På kommunens hjemmeside skriver de at strømutgiftene for de fleste til koking av drikkevann i seks uker vil ligge på 100 kroner.

– Noen husstander har hatt kokevarsel i to perioder, andre i bare én. Etter en helhetsvurdering, der vi har lagt vekt på ekstrautgifter til strøm til koking av vann, samt betydningen av det å ha enkel tilgang til drikkevann for forbrukeren, settes prisavslaget til 200 kroner per periode med kokevarsel, skriver kommunen.

annonse

De tilføyer at det er vanskelig å fastsette verdien av det å ikke ha drikkevann i kranen.

– Hver innbygger bruker ca. 200 liter vann i døgnet. Bare en liten del av dette er til drikkevann og matlaging. Siden vannet kunne brukes til alle andre formål enn drikkevann, og visse typer matlaging, må vi gjøre en utregning for å finne prisavslaget, skriver de.

Askøy kommune vil ikke dekke utgifter til flaskevann.

annonse

Det var Bergens Tidende som først omtalte saken.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon