Mazyar Keshvari ble 23. oktober dømt til sju måneders fengsel. For mildt, mener påtalemyndigheten, som har anket straffeutmålingen. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
annonse
annonse

Eidsivating lagmannsrett har besluttet å behandle ankesaken mot stortingsrepresentant Mazyar Keshvari (Frp), som i oktober ble dømt for grovt bedrageri.

Beslutningen om å ta inn saken til behandling kom et par dager før julaften, ifølge Nettavisen.

– Vi er tilfreds med at saken er henvist til ankebehandling, slik at vi får prøvd vår anførsel om strengere straff fordi han er stortingsrepresentant. Slik vi ser det er det grunnlag for å gi strengere straff enn det tingretten la til grunn, sier statsadvokat Monica Krag Pettersen til avisen.

annonse

Den tidligere Fremskrittsparti-politikeren ble i Nedre Romerike tingrett 23. oktober i år dømt til sju måneders ubetinget fengsel for å ha lurt Stortingets administrasjon til urettmessig å utbetale ham 450.000 kroner i reiserefusjon.

Påtalemyndighetens påstand var ett og et halvt års ubetinget fengsel.

– Vi mener helt klart det er skjerpende at han har hatt en posisjon som bygger på tillit, har hatt tilgang til midler betalt av folks skattepenger, og at tilliten hans posisjon krever er brutt, sier Krag Pettersen.

Keshvaris forsvarer, John Christian Elden, mener det er leit at saken ikke er avsluttet.

– Da blir det bare å møte i retten og argumentere for hvorfor straffen skal settes ned, sier han til avisa. I retten vil han argumentere for at straffen skal justeres til 120 dager, altså fire måneder.

Ankesaken er foreløpig ikke berammet, men lagmannsretten opplyser til avisen at det muligens blir i løpet av første halvdel av 2020.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon