Bildemontasje: NTB/Scandpix.
annonse
annonse

Mange av politikernes julehilsener dreide seg rundt presset på jula og norske tradisjoner. 

Mange politikere velger å legge ut hilsener til sine velgere i jula. Her har vi tatt med et lite knippe hilsener fra politikere som mange som ofte omtales i Resett.

Sylvi Listhaug er selvskreven på en slik liste. Hun benyttet muligheten i sin nye stilling som olje- og energiminister til å takke alle som er borte fra familie og barn i jula for å holde hjulene i gang.

annonse

Forøvrig kan hun avsløre at familien spiser både ribbe og pinnekjøtt på julaften, et kompromiss mange som har giftet seg på tvers av Østlandet og Vestlandet nok er godt kjent med.

Vi må nesten ta med Jon Helgheims entusiastiske video der han tar til orde for et kraftfullt forsvar for norske verdier:

Trine Skei Grande brukte derimot anledningen til å kjefte på de som mener bråket rundt juletradisjoner som julemat og salmen «Deilig er jorden».

annonse

 

Senterpartiets nestleder Ola Borten Moe hadde en litt annen tilnærming til julebråket og ut denne refleksjonen om salmen «Deilig er jorden» kort tid før jul:

 

En som mange ganger har vist at hun har sans for norske juletradisjoner er Høyres Linda Hofstad Helleland, som også kan regnes med som kandidat til nestledervervet i partiet. Her har hun lagt ut bilde sammen med ektemannen Trond Helleland, som er parlamentarisk gruppeleder for Høyre på Stortinget.

 

Etter et brakvalg i Kristiansand snuser Demokratenes Vidar Kleppe nå på stortingsmandat i 2021. Juletreet har han også orden på:

annonse

 

SVs Karin Andersen klarte på sin side å lage litt oppstuss før jul med dette innlegget, som fikk flere til å reagere. Det er opprinnelig hentet fra Romerike Blads humorsider og det er ikke helt klart om stortingsrepresentanten har ment å være humoristisk eller delte teksten i fullt alvor.

 

MDGs Une Bastholm ser ikke ut til å være rammet av juletre-skam, men benyttet julaften til å minne om viktigheten av den globale klimakrisen.

 

Kjell Ingolf Ropstad har noe overraskende ikke lagt ut noen julehilsen, men rakk å legge ut denne videoen fra en barneverninstitusjon før julaften.

Det fortsetter å blåse rundt Arbeiderpartiet, med dårlige valg, meningsmålinger og intern krise. Jonas Gahr Støre valgte likevel å ta turen til vinterfjellet før familiefeiringen i Oslo.

 

Så får vi se hva 2020 har å bringe. Resett ønsker alle våre folkevalgte, både Resett-venner og meningsmotstandere en god jul!

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon