- Resett - https://resett.no -

Politikernes julehilsener: Noen hyller norske tradisjoner, andre er kritiske til de som mener de er under press

Mange av politikernes julehilsener dreide seg rundt presset på jula og norske tradisjoner. 

Mange politikere velger å legge ut hilsener til sine velgere i jula. Her har vi tatt med et lite knippe hilsener fra politikere som mange som ofte omtales i Resett.

Sylvi Listhaug er selvskreven på en slik liste. Hun benyttet muligheten i sin nye stilling som olje- og energiminister til å takke alle som er borte fra familie og barn i jula for å holde hjulene i gang.

annonse

Forøvrig kan hun avsløre at familien spiser både ribbe og pinnekjøtt på julaften, et kompromiss mange som har giftet seg på tvers av Østlandet og Vestlandet nok er godt kjent med.

Nå senker roen seg her med julemusikk på radioen😊Pinnekjøttet er snart ferdigkokt og ribba stekte vi i går! Herlig å være husmor i julen!😊Nyt tiden alle sammen! God jul🎄

Publisert av Sylvi Listhaug [1] Tirsdag 24. desember 2019 [2]

Vi må nesten ta med Jon Helgheims entusiastiske video der han tar til orde for et kraftfullt forsvar for norske verdier:

annonse
[3]

Vi nærmer oss et nytt år. Jeg ønsker at vi rakrygget står opp for våre verdier i fremtiden. Hva er dine ønsker?

Publisert av Jon Helgheim [4] Fredag 20. desember 2019

Trine Skei Grande brukte derimot anledningen til å kjefte på de som mener bråket rundt juletradisjoner som julemat og salmen «Deilig er jorden».

Nå senker julefreden seg i mange hjem, i år også. Vi skal også denne julen synge julesanger, spise julemiddag og gå…

Publisert av Trine Skei Grande [5] Mandag 23. desember 2019 [6]

 

Senterpartiets nestleder Ola Borten Moe hadde en litt annen tilnærming til julebråket og ut denne refleksjonen om salmen «Deilig er jorden» kort tid før jul:

annonse

Deilig er jorden.I vår familie bruker vi denne salmen ved alle viktige anledninger; dåp, konfirmasjon, bryllup og…

Publisert av Ola Borten Moe [7] Torsdag 19. desember 2019 [8]

 

En som mange ganger har vist at hun har sans for norske juletradisjoner er Høyres Linda Hofstad Helleland, som også kan regnes med som kandidat til nestledervervet i partiet. Her har hun lagt ut bilde sammen med ektemannen Trond Helleland, som er parlamentarisk gruppeleder for Høyre på Stortinget.

Mange fine minner å ta med oss fra 2019 😊 Mye vi fikk til, men også mye vi ikke rakk. Og det enkle er ofte det beste….

Publisert av Linda Hofstad Helleland [9] Tirsdag 24. desember 2019 [10]

 

Etter et brakvalg i Kristiansand snuser Demokratenes Vidar Kleppe nå på stortingsmandat i 2021. Juletreet har han også orden på:

Ønsker familie, venner, kjente og følgere en fredfull julehøytid.

Publisert av Vidar Kleppe [11] Mandag 23. desember 2019 [12]

 

SVs Karin Andersen klarte på sin side å lage litt oppstuss før jul med dette innlegget, som fikk flere til å reagere. Det er opprinnelig hentet fra Romerike Blads humorsider og det er ikke helt klart om stortingsrepresentanten har ment å være humoristisk eller delte teksten i fullt alvor.

Publisert av Karin Andersen [13] Fredag 20. desember 2019 [14]

 

MDGs Une Bastholm ser ikke ut til å være rammet av juletre-skam, men benyttet julaften til å minne om viktigheten av den globale klimakrisen.

God jul alle venner!🎄🌟🤶2019 har vært et spesielt år. De Grønne gjorde et fantastisk lokalvalg (tusen takk!), og den…

Publisert av Une Bastholm [15] Tirsdag 24. desember 2019 [16]

 

Kjell Ingolf Ropstad har noe overraskende ikke lagt ut noen julehilsen, men rakk å legge ut denne videoen fra en barneverninstitusjon før julaften.

Jul på Heggeli Barnehjem [17]

Hvordan er det å feire jul på en barnevernsinstitusjon? Nadim deler sin historie. Han har bodd flere år på Heggeli Barnehjem Kirkens Bymisjon. I dag bor Nadim i et fosterhjem tilknyttet Heggeli, men han vender ofte tilbake for å treffe gamle kjente <3Kunne du tenke deg å bli fostehjem? Les mer: https://bufdir.no/Fosterhjem/Hvordan_bli_fosterhjem/

Publisert av Kjell Ingolf Ropstad [18] Søndag 22. desember 2019

Det fortsetter å blåse rundt Arbeiderpartiet, med dårlige valg, meningsmålinger og intern krise. Jonas Gahr Støre valgte likevel å ta turen til vinterfjellet før familiefeiringen i Oslo.

Julefreden senker seg, det er stille i fjellet og ett og annet skispor å følge i blåtimen. Vi har to dager i fjellet,…

Publisert av Jonas Gahr Støre [19] Søndag 22. desember 2019 [20]

 

Så får vi se hva 2020 har å bringe. Resett ønsker alle våre folkevalgte, både Resett-venner og meningsmotstandere en god jul!

Tegn abonnement [3] eller støtt oss på andre måter [21] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474