Skjermbilde: STV - Svarthandel med adresser.
annonse
annonse

Det har blitt en lønnsom geskjeft å tilby postadresser i Sverige, prisen kan ligge helt opptil 500 kroner i måneden.

I SVTs reportasje blir det avslørt at en kvinne har registrert over 100 personer bosatt i sin leilighet. Så mye som 80 av dem er dømt for kriminalitet, og enn av dem blant annet for mord.

Grunnen til at de blir kjøpt er at utlendinger trenger en postadresse for å bli registrert hos myndighetene, blant annet for få tilgang til trygdeytelser og andre velferdsgoder i Sverige.

annonse

Les også: Sveriges befolkning øker raskt, takket være innvandring

En postmann sier at store mengder post leveres til adressen, og en nabo kan bekrefte det samme overfor SVT. En annen nabo forteller at det er flere som driver med det samme.

– De kommer hver fredag ettermiddag – massevis av folk som henter post. De tjener penger samtidig som de tror at de hjelper asylsøkere, sier han.

annonse

På en russiskspråklig nettside pågår den svarte handelen med adresser i Sverige åpent. En mann i 40-årene forteller at han selger en adresse for 500 kroner i måneden, skriver Rights.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon