Skjermbilde video
annonse
annonse

Sløseriombudsmannens video på Facebook vekker sterke reaksjoner.

«En naken mann sitter på kne og kikker inn i et hull. På den andre siden ligger en mann ubevegelig på gulvet. En annen sitter på do mens han langsomt faller. De tre befinner seg i hver sine avlukker, adskilte, men likevel sammen. På gulvet ligger blomster. Ulne, dunkende og repeterende rytmer slår ut i rommet. Slik åpnes en serie sanselige hendelser forbundet med sex og religion», skriver Bærum Kulturhus om Ulf Nilsens kunstforestilling.

I kommentarfeltet  på Facebook er det mange som reagerer sterkt på at det gis over tre millioner kroner til en kunstneren som putter penis gjennom et hull i veggen.

annonse

– Utrolig nok er det flertall på Stortinget for å bevilge penger til denne galskapen, skriver en person.

– Pervertering av vår kultur. Folk som frivillig betaler for å se slikt er syke mennesker som må henvises til psykisk helsevern, skriver en annen.

Sløseriombudsmannen har lagt ut video av den angivelige kunstner som har blitt støttet med over 3 millioner kroner fra kulturrådet.

annonse

– Å ‘ta for seg fenomenet “glory hole”‘ var et av målene til Ulf Nilseng i denne trilogien av forestillinger som han fikk 3,33 millioner skattekroner for å sette opp, skriver Sløseriombudsmannen som har laget en «sløseri-julekalender» der han poster et nytt innlegg hver dag.

Kunstner selv har ikke besvart Resetts sprsømål om saken.

Videon viser hvordan kunstneren går naken rundt på scenen og leker med andre menn. Han har også på seg høyhælte damesko.

– Jeg støtter folks rett til å putte penis gjennom hull i veggen uansett hvem som venter spent på den andre siden – men er det ikke spesielt at dette er noe alle skal være nødt til å betale for?, spør Sløserimombudsmannen.

Stille fra kulturministeren

Sløseriombudsmannen retter fokus på hvordan norske skattekroner blir bevilget av norske myndigheter.

For et par uker siden rapporterte Sløseriombudsmannen om kunstneren Vegard Vinge som har fått over 37 millioner skattekroner for å spurte maling ut av rumpa. Saken var så spesiell at også utenlandske medier skrev om Sløserimombudsmannen avsløring.

annonse

Kulturminister Trine Skei Grande har tidligere blitt spurt hvorfor kulturrådet bevilger kunsstøtte til prosjekter folk flest er motstandere av, men har sagt at hun ikke ønsker å kommentere enkeltssaker.

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon