Alaska-senator Lisa Murkowski er kritisk til at senator Mitch McConnell sier han ikke vil være nøytral i riksrettssaken mot president Donald Trump. Foto: Patrick Semansky / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

For første gang har en republikansk senator uttalt seg kritisk til partiets holdning til riksrettssaken mot president Donald Trump.

Senator Lisa Murkowski sier til en TV-kanal i hjemstaten Alaska at hun er urolig for flertallslederen Mitch McConnells kommentar om full koordinering med Det hvite hus om riksrettssaken, ifølge BBC.

Murkowski sier at det bør være distanse mellom Det hvite hus og Senatet når riksrettssaken behandles.

annonse

McConnell spiller en viktig rolle under riksrettssaken, der Senatet fungerer som jury og skal forholde seg nøytralt.

Men i forrige uke gjorde McConnell det klart at han ikke vil være et upartisk jurymedlem, og at han vil samordne seg med Det hvite hus. Han lovte også at Trump blir frikjent.

Murkowski er en av de få moderate republikanerne i Senatet, og hun har flere ganger kritisert Trump. Blant annet stemte hun mot å godkjenne Trumps utpekte høyesterettsdommer Brett Kavanaugh i fjor.

annonse

Republikanske og demokratiske ledere er ennå ikke blitt enige om reglene for riksrettssaken. Demokratene krever at fire nåværende eller tidligere tjenestemenn i Det hvite hus skal føres som vitner, noe McConnell har nektet.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon