AAP Image/David Crosling/via REUTERS
annonse
annonse

Det seneste klimaskremselet fra klimaindustrien kom i går, formidlet av NTB, Aftenposten og mange andre. Her viser vi at denne rekorden ikke eksisterer i vår virkelige verden.

Rekordvarme i Australia?

Fra oppslaget på BBC kan vi lese at det er varmeste dag observert noen gang med nasjonal gjennomsnittlig temperatur på hele 40.9 C (105.6 F). Forrige rekord var på 40.3 C satt 7. januar 2013. Så følger noen eksempler med den sedvanlige avslutningen om ekstremvær, klimaendringer og karbon-forurensning per innbygger.

annonse

Les også: NRK og Klimarealistene – en studie i journalistisk stupiditet

Fra NTB-meldingen, her i Aftenposten med den ekstremt kreative overskriften Meteorologene varsler eskalering av ekstremvarmen i Australia og her i TV2, med det mer saklige «Hetebølge ga ny varmerekord i Australia», kan vi lese om den samme rekorden. Og Aftenposten er som vanlig verst, med skogbranner og kritikk av landets statsminister. Og skrekk og gru – «Perth, på vestkysten av Australia, har hatt over 40 grader tre dager på rad, noe som er rekord for desember.»

Men allerede her vil mange av våre oppvakte lesere lukta lunta. Hva sammenligner de med? Har det virkelig aldri vært varmt i Australia før 2013?

annonse

Eller er hensikten bare å skremme befolkningen i Norge?

Rekordvarmen i Australia fra 1896

Vel, muligens vil enkelte ikke utelukke at desember 2019 hadde den varmeste dagen på lenge, spesielt hvis man er en smule kreativ i administrasjonen av gamle temperaturdata eller ved en passelig kort definisjon av «lenge». Figuren under viser et utvalg av meteorologiske temperaturdata fra 1896, data som tydeligvis ikke eksisterer hos de som har forfattet dette siste skremselet.

Les også: «Fornekterne» møttes til klimakonferanse: – Folk er lei av ensrettingen og «dyrkingen av Greta»

Januar 1896 var så varm i Australia at det døde hundrevis av mennesker, avisene rapporterte om folk som gikk amok med øks i varmen, folk som falt døde om i hestetrukne vogner og på jernbanestasjoner og om fugler som falt døde ned fra trærne, ifølge omtale hos JoNova som har søkt i digitale versjoner av gamle presseoppslag.

Foto: Klimarealistene.

23 eller 24. januar 1896 var muligens den varmeste dagen i Australia på 130 år.

annonse

Vi vet at antall veldig varme dager i Australia har vært uendret siden første verdenskrig. Det vil si etter en nylig «jukstering» av dataene, så er det ikke slik lenger. Australia er muligens det eneste landet som har trikset mere med historiske data enn de har gjort i USA.

Les også: Facebook sensurerer klimadebatten

Fra 1896 har vi småbyer som Nannine og Cunnamulla med hele tre uker med ultra-høye temperaturer nær eller over 110 F (43.3 C) med varmetopper på 120 F (48.8 C). Garaldton i vest «leder» med en notering på hele 51,7 C.

JoNova påpeker at meteorologene i Australia kan unnskylde seg med at alt var ikke standardisert fullt ut i 1896. Det er de samme meteorologene som i dag kan ha et termometer sittende på varm asfalt i 30 år uten å reagere og som uten å blunke reduserer gamle temperaturer ned med to hele grader C.

Artikkelen ble først ble publisert på klimarealistene.com

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon