- Resett - https://resett.no -

Frankrikes øverste rabbiner: Utfallet av drapet på Halimi er en lisens til å drepe jøder

Frankrikes hovedrabbiner, Haim Korsia, fordømmer vedtaket om å ikke straffeforfølge mannen som myrdet fransk-jødiske Sarah Halimi i Paris i april i år.

Korsia kom med de sterke ordene i et åpent brev [1] til den franske justisministeren, Nicole Belloubet, i et innlegg som ble publisert i avisen Le Figaro på onsdag. Rabbineren kaller avgjørelsen «et alvorlig tillitsbrudd» for landets rettssystem.

Les også: Frankrike: Mann som drepte jødisk kvinne slipper straffesak grunnet cannabisrus [2]

annonse

Med rett til å drepe jøder

I innlegget spør Korsia Frankrikes justisminister om å forklare «hvordan det å bevisst å ta betydelige mengder narkotika kan frita et individ fra ansvar.» Korsia spør også Belloubet retorisk om «avgjørelsen betyr at alle narkomane er lisensiert til å drepe jøder?»

Korsia ber Belloubet om å «helbrede sårene» forårsaket av avgjørelsen – ved å pålegge en dom sin står i samsvar med alvoret av handlingene som er begått.

annonse

Humanisering

Broren til offeret, William Attal, anklager [3] det franske rettssystemet i et separat intervju for å «humanisere» drapsmannen, som har et tungt kriminelt rulleblad.

Les også: Frankrike nær kokepunktet? [4]

– De glemmer at han har levd som en kriminell i 10 år, at han har vært dømt 22 ganger for narkotikarelaterte forbrytelser, sa han oppgitt.

Urettferdighet

Attal sa videre at rettighetene til familien ikke hadde blitt respektert i løpet av etterforskningen, og mener at det franske rettssystemet ikke har gjort jobben sin.

– Det har vært et alvorlig brudd på rettferdighet, etterforskningen var ikke i nærheten av omfattende nok. Dommeren nektet alle forespørsler for å etterforske mordet – alle sammen, sa han fortvilet.

Tegn abonnement [5] eller støtt oss på andre måter [6] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474