Skjermbilde: YouTube.
annonse
annonse

I forestillingen ble hans søster analpenetrert med en dildo av kjæresten sin, mens kunstneren kappet hodet av tre høner. 

Nå før jul har Sløseriombudsmannen laget en julekalender som gir en rekke eksempler på kunst som etter Kulturrådets mening fortjener økonomisk støtte.

En av de som fikk støtte var kunstneren Julian Blaue.

annonse

Sløseriombudsmannen skriver at han i 2010 fikk 270.000 skattekroner for en forestilling hvor hans søster ble analpenetrert med en dildo av kjæresten sin, og Blaue kappet hodet av tre høner. Blaue har siden 2017 vært stipendiat ved Universitetet i Agder.

«Hoveddelen av denne «jobben» er å reise verden rundt på tur i en gammel brannbil «i kunstens tjeneste», ifølge Sløseriombudsmannen. Prosjektet ble også omtalt i Dagsrevyen.

Selv skriver Blaue til Resett:

– I tillegg til et forskningsprosjekt der han undersøker effekten av globalisert kapitalisme, undersøker han denne tematikken også kunstnerisk, nærmere bestemt ved å se på årsaken til fattigdomskriminalitet i Rio de Janeiro. Julian Blaue og forfatterkjæresten Edy Poppy gjennomfører en performanceserie hvor de, etter å ha bli ranet med kniv i Rio de Janeiro av to fattige menn fra en favela, snur skyldspørsmålet på hodet, for ikke å si på sin rette plass. For som del av den globaliserte middelklassen utbytter de, som alle vi andre, den globale underklassen.

– Blaue & Poppy tok dette innover seg, de grunnla en lov mot strukturell vold, anmeldte seg selv for å ha brutt denne loven, dro på etterforskingsreise til Rio for å finne bevis mot seg selv og skal etter avsluttet PhD, i en kommende teaterforestilling, gå til rettssak mot seg selv.

Han omtaler seg selv i tredjeperson, antageligvis fordi han mente dette som rettelser til min tekst, så det bør ikke brukes mot Blaue, som har vært veldig imøtekommende overfor Resetts henvendelser.

Kulturrådet ga 735.000 kroner i støtte til dette prosjektet.

Sløse-julekalender luke 17 – Julian Blaue

Julian Blaue som i 2010 fikk 270.000 skattekroner for en forestilling hvor han analpenetrerte søsteren sin med dildo og kappet hodet av høner [1], har i flere år nå jobbet som doktorgradsstipendiat ved UiA – Universitetet i Agder [2]Hoveddelen av denne "jobben" er å reise verden rundt på tur i en gammel brannbil "i kunstens tjeneste". [3]I tillegg til å få betalt fra Universitetet i Agder, har Julian nå også fått 735.000 skattekroner fra Kulturrådet for å dele sine betraktninger rundt det at han ble ranet da han gikk i en favela i Rio på kvelden sammen med kone og barn [4](Tankene hans rundt det er kort fortalt at kapitalismen har skylden for at han ble ranet, og at gutta som nå er fengslet i Rio skal få norske skattepenger som kompensasjon for at de sitter der [5 og 6])1: https://www.dagbladet.no/kultur/teatersjokk-pa-black-box-halshogging-av-honer-og-analsex/650125942: https://www.uia.no/kk/profil/julianb3: https://www.youtube.com/watch?v=ohbjpHoGhrI4: https://www.kulturradet.no/stotteordning/-/vis/fri-scenekunst-teater/tildelinger5: https://magasinetkunst.no/2018/06/05/en-lang-natts-reise-mot-dag/6: https://www.pressreader.com/norway/varden/20171127/281492161629943

Publisert av Sløseriombudsmannen Tirsdag 17. desember 2019

Julian Blaue presiserer at videoen ovenfor stammer fra en egenprodusert video, som ikke har sammenheng med teksten.

annonse

Sløseriombudsmannen retter fokus på hvordan norske skattekroner blir bevilget av norske myndigheter.

For et par uker siden rapporterte Sløseriombudsmannen om kunstneren Vegard Vinge som har fått over 37 millioner skattekroner for å spurte maling ut av rumpa. Saken var så spesiell at også utenlandske medier skrev om Sløserimombudsmannens avsløring.

Kulturminister Trine Skei Grande har tidligere blitt spurt hvorfor kulturrådet bevilger kunststøtte til prosjekter folk flest er motstandere av, men har sagt at hun ikke ønsker å kommentere enkeltsaker.

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon