Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB scanpix
annonse
annonse

Regjeringen i Ungarn advarer mot forfølgelse av kristne, og slår fast at kristendommen i økende grad blir drevet ut av det offentlige liv i Europa. 

– For noen år siden, ved rådhuset i Brüssel, ble det bestemt å ikke sette opp et juletre, og i Santa Monica, California ble et forbud mot å sette opp Jesus i krybben begrunnet med verdensnøytralitet, sier Tristan Azbej, en ungarsk statssekretær med særskilt ansvar for programmet Hungary Helps, som jobber med å hjelpe kristne minoriteter verden over, i en uttalelse til ungarsk presse.

– Samtidig, i Tyskland, er kristne sangbøker blitt brent, og i Frankrike er kirker blitt angrepet hvert år, og kristne symboler og objekter er blitt skadet, fortsetter han. 

annonse

Les også: Ungarn-ekspert hevder antisemittismen i landet reduseres under Orbán

Forfølgelse og drap

Ungarns styresmakter mener at kristne er den mest forfulgte religiøse gruppen i dagens verden. 

– Kristendommen er den mest forfulgte religionen, med omtrent en kvart milliard kristne som blir forfulgt diskriminert, og tusenvis av mennesker som ble drept i fjor på grunn av sin kristne tro, fortsetter statssekretæren.

annonse

– Ungarns regjering, på den andre siden, er forpliktet til å beskytte kristen kultur og å styrke den i verden, blant annet ved å bekjempe migrasjon.

Programmet Hungary Helps har, som Azbej indikerer, som formål å hjelpe kristne befolkninger i Midtøsten å leve gode liv der de er. 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon