Tidligere visepresident Joe Biden. Foto: AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Tidligere visepresident Joe Biden sier at han ikke vil overholde en stevning om å vitne i Senatets riksrettssak mot president Trump, dersom en skulle bli utstedt til ham.

Den demokratiske presidentkandidaten for 2020 sa i et intervju med De Moines Register i Iowa på fredag at ethvert vitnesbyrd foran Senatet vil trekke medieoppmerksomheten bort fra Trumps forbrytelser.

– Hva kommer man til å dekke? Dere kommer til å dekke alt jeg sa i tre uker og Trump kommer til å slippe unna, sa Biden, som svar på et spørsmål om muligheten for hans eventuelle deltakelse i riksrettssaken.

annonse

Les også: Republikansk kongressmedlem: Demokratene gikk etter Trump for å beskytte seg selv

– Dere kjøper dette hele tiden. Det er ikke tull. Tenk på hva det handler om. Det handler om hva han har gjort hele tiden, under hele karrieren sin. Å fjerne fokus. Denne mannen brøt grunnloven. Han har selv sagt det og har erkjent om å ha bedt om hjelp, la han til.

Dette melder Fox News.

annonse

Senatet venter

Den demokratisk kontrollerte Kongressen stemte for å stille president Trump for riksrett tidligere denne måneden for «maktmisbruk» og «hindring av Kongressen», knyttet til hans omgang med Ukraina.

Demokratenes leder i Kongressen, Nancy Pelosi, har ennå ikke henvist riksrettssaken til Senatet for gjennomgang.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon