annonse
annonse

Den nederlandske, antiislamske politikeren Geert Wilders varslet lørdag en karikaturkonkurranse med Muhammed som motiv. Søndag ble vinneren kåret.

På Twitter publiserte Wilders søndag karikaturen som vant konkurransen.

– Ytringsfriheten må seire over vold og islamsk fatwa, skrev Wilders på Twitter da han dagen før oppfordret sine følgere til å sende inn tegninger av Muhammed.

annonse

Førstepremien var 10.000 dollar, som tilsvarer rundt 88.000 norske kroner.

Wilders lanserte samme konkurranse i fjor, men avlyste den fordi han mottok drapstrusler, og fordi han var redd for å sette andre mennesker i fare. Fjorårets konkurranse utløste protester i Pakistan, hvor tusenvis marsjerte i hovedstaden Islamabad med krav om at regjeringen måtte kutte de diplomatiske båndene til Nederland.

Til det nederlandske nyhetsbyrået ANP sier Wilders at han lanserer konkurransen igjen i år fordi pakistanske myndigheter ikke har pågrepet Khadim Hussain Rizvi. Pakistanske Rizvi truet på Twitter med å halshogge Wilders etter lanseringen av karakterkonkurransen i fjor, skriver De Standaard.

annonse

Ifølge De Telegraaf ble en pakistansk mann forrige måned dømt til ti års fengsel i Nederland for drapstrusler mot Wilders i forbindelse med forrige års konkurranse. En annen mann ble dømt til 27 års fengsel for å ha knivstukket to tilfeldige personer i Amsterdam. Han forklarte at han hadde dratt til Nederland i sinne over konkurransen.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon