Mohammad Shoaib Sultan og Morten Myksvoll hetser Lurås etter kommentar om Ari Behsn selvmord. Men føere deler ikke deres syn i kommentarfeltet. Foto: NTB scanpix/Skjermbilde NRK TV.
annonse
annonse

Det er kommet sterke reaksjoner mot Helge Lurås etter han kommenterte Ari Behns selvmord. Politikere og kommentatorer hetser Lurås, men blir møtt med motstand av flere som vanligvis ikke har mye positivt å si om Resett. 

1.juledag ble det kjent at Ari Behn hadde tatt sitt eget liv. Behn ble 47 år gammel og etterlot seg tre barn som han hadde med prinsesse Märtha Louise.

Resett-redaktør Helge Lurås har gjort som flere andre politiske kommentatorer de siste dagene og kommentert Ari Behns bortgang. Lurås mener hyllesten Behn har fått kan være problematisk.

annonse

– Vi skal være forsiktige med å bare hylle Ari Behn ukritisk i disse dager. For det er en fare for påvirkning på andre som også sliter med selvmordstanker. Og hvis vi tegner en glorie rundt Ari Behn som blåses opp posthumt, er det muligens de som får den forestilling at man kan trekke seg ut av livet uten at det skader noen. Ja, at man tvert i mot blir husket som en bedre versjon av seg selv.

– Men selvmordet er ikke heroisk, det er i beste fall tragisk. Det løfter bekymringer vekk fra ens egne skuldre, men vil for lang tid deretter tynge andre, skrev Lurås.

– Propaganda-makkverk

annonse

Kommentaren har skapt mye debatt. I Resetts kommentarfelt har det kommet inn over 500 kommentarer.

– Det er umulig å la vær å tenke tanken at alle de som nå plutselig hyller Ari Behn hemningsløst på sosiale medier gjør det for å promotere sitt eget selvbilde. Det samme gjelder de fleste i media, med et godt unntak: Resett og Lurås som gir et mer nyansert bilde av denne tragiske avslutningen hvor det kun er de nærmeste som nå lider og må leve videre med sorgen, skrev en person i kommentarfeltet.

Men på twitter blir Lurås møtt med hets av politikere og kommentatorer. Kommentaren blir også brukt som et pressmiddel for å påvirke Resetts søknad til redaktørforeningen.

– Jeg håper Redaktørforeningen og PFU noterer seg at makkverket som går under navnet Resett og dets såkalte “redaktør” bruker Ari Behns død til å snakke om at psykiske syke mennesker er “feige”. Dette er ikke en avis – det var det aldri. Det er propaganda-makkverk-digital-dovegg, skriver Morgenbladets skribent Mohamed Abdi.

Les også: Mohamed Abdi vil hente hjem IS-terrorister og anklager norske myndigheter for rasisme

Også MDG-politiker Shoaib Sultan er rasende.

– Helge Lurås la ut et stygt og motbydelig angrep mot Ari Behn på resett-bloggen. Det interessante er at “vi vil ikke slette kommentarfelt”- redaksjonen sletter kritiske kommentarer i fleng. Åja, ytringsfrihet gjaldt bare når man har litt sånn brunbeisa angrep mot minoriteter det? Samtidig vurderes han og bloggen for medlemskap i redaktør foreningen. Tenker det er greit å påpeke mølet, skriver Sultan.

annonse

Les også: Mohammad Shoaib Sultan fyrer løs mot kommentarfeltet til Resett

Sultan har fått støtte fra politisk kommentator i Bergens Tidende, Morten Myksvoll, som hevder han har blitt «blind» etter å ha lest Lurås sin kommentar. Myksvoll er samme mann som kommenterte Helge Lurås’ bok Veien til Resett med overskriften Martyren på ytre høgre.

– Å herregud. Jeg måtte lese dette makkverket og er nå blind. Det er så jævlig, skriver han.

Les også: BT-Myksvoll og Fredrik Græsvik konspirerer om Lurås og Mumler

Linker ikke til Resett

Noen har reagert etter kun å ha lest tittelen på Lurås sin kommentar «La oss ikke glemme at Ari Behn sviktet da det gjaldt som mest», ettersom flere har tatt skjermbilde av saken og ikke linket til Resett.

Dette har imidlertid blitt påpekt av andre brukere på twitter. Flere som forakter Resett, og som har lest hele kommentaren, er mer positive denne gang.

– Etter faktisk å ha lest artikkelen, framstår den som viktig, modig og korrekt, faktisk på grensen til meget god. Dette i rak motsetning til stort sett alt annet jeg har tvunget meg gjennom på Resett, skriver en person.

– Oppfordrer folk til faktisk å lese artikkelen til Helge Lurås. Han har noen veldig viktige poeng, det tror jeg fort blir glemt oppi krangelen om hvor stort digitalt dasspapir Resett skal være, skriver en annen.

annonse

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon