Skjermbilde Facebook video.
annonse
annonse

Tidligere polititopp Hanne Kristin Rohde anklager den ferske folkehelseministeren Terje Søviknes (Frp) for å ha begått overgrep mot en kvinne for 19 år siden.

Den mye omtalte Søviknessaken fra 2000 har igjen blitt et tema etter at Terje Søviknes ble tildelt en ministerpost i Erna Solbergs regjering i desember.

Det var i 2000 at Søviknes gikk av som nestleder i Frp, etter å ha hatt seksuell omgang med en 16-åring på et partiarrangement. Saken førte til at Søviknes i flere år trakk seg tilbake fra rikspolitikken.

annonse

Søviknes ble anmeldt etter episoden, men politiet henla saken kort tid etter.

Les også: 17-år gammel gutt begynte å grine etter sex med 38 år gamle Trine Skei Grande (V)

– MENN(esker)

annonse

Nå har Søviknes gjort comeback og har blitt tildelt stillingen som statsråd for eldre- og folkehelse i Helse- og omsorgsdepartementet. Dette har gjort flere kjendistopper rasende.

Tidligere politileder for volds- og seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt, Hanne Kristin Rohde, hevder Søviknes er skyldig i overgrep. I en ny melding på twitter langer hun ut mot Erna Solberg.

– Jeg stiller spørsmålet: BØR MENN(esker) SOM HAR BEGÅTT OVERGREP få en ny sjanse I TILLITSVERV? Terje Søviknes er denne gangen tilbudt stilling som FOLKEHELSEminister. Dette er å tråkke på alle overgrepsofre, statsminister Erna Solberg, skriver hun.

Les også: Rhode hyller Fredrik Græsvik og sammenligner Trump med Hitler

Sterke reaksjoner

annonse

Det voldsomme utbruddet har skapt diskusjon på Twitter.

– Hallo?! Mener du alle som har kjørt for fort, eller begått overgrep, eller en gang i sitt liv snytt på skatten, bør være eksludert fra politikk i all evighet? svarte Elin Ørjasæter.

Også andre har stusset på at en tidligere politileder kan kalle noen for skyldig i overgrep uten å ha blitt dømt i det norske rettsvesenet.

– «Begår overgrep»? Når saken ble henlagt som «intet straffbart forhold bevist»? Er ikke du som tidligere representant for politiet i ferd med å mistenkeliggjøre hele etaten og påtalemyndigheten for tjenestefeil i en enkeltsak nå? Utrolig svakt resonnement! skriver en person

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon