Extinction Rebellion under en klimaaksjon i desember 2019. Foto: Guy Bell/Shutterstock
annonse
annonse

Greta, prins Harry og Extinction Rebellion bidro alle til å gjøre 2019 til året da klimahysteriet nådde uante høyder av galskap.

Dette hevder Ben Pile i en kronikk i Spiked. Han beskriver 2019 som det mest ekstraordinære året noensinne når det gjelder «green bullshit».

Selv om planeten bare blir rikere, sunnere og tryggere dominerer «sinnssyke og ødeleggende grønne ideer» fortsatt politikken.

annonse

Kongelig hykleri

Pile peker på Harry og Meghan som et symbol på det ekstreme hykleriet. De som advarer oss mot klimaendringer mens de flyr privatjet mellom ulike luksuseiendommer.

– Det som Harry og Meghans kongelige hykleri viste oss var at elitens miljøbevissthet handler mindre om å «redde planeten» enn å fortelle vanlige folk hvordan de skal leve og kjenne sin plass.

annonse

Her i Norge har det nå separerte paret Petter og Gunhild representert mye av det samme.

Les også: Svensk avis kaller Petter Stordalen en hykler
Les også: Harry og Meghan får kritikk for sin dobbeltmoral

Greta og skolestreik

– I mange år har grønne nettverk, akademia, næringsliv og FN-byråer fantasert om hvordan de skulle kunne mobilisere de unge som en politisk kraft. Etter å ha pumpet milliarder av barn fulle av grønn propaganda, dukket et klimasymbol opp i form av en svensk skulker/aktivist, skriver Pile.

Pile betviler ikke at Gretas engasjement er ektefølt, men beskriver henne som en tenåring som må bære de følelsesmessige arrene hun er påført av bevegelsen hun er utpekt til å lede.

– Miljøengasjementet er ikke noe annet enn en kult av selvskading.

annonse

Pile ramser opp en rekke falske historier og løgner som har bidratt til å skape hysteri blant skoleelever i vestlige land. Men han regner med (eller håper) at ansvarlige foreldre vil sette en stopper for dette i 2020.

Les også: Greta Thunberg krever at Facebook sensurerer kritikere

Extinction Rebellion

Exctinction Rebellion (XR) er muligens det mest utpregede levende symbol på grønn bullshit, skriver Pile, som beskriver den ekstreme bevegelsen som «bisarr, narsissistisk, anti-demokratisk, regressive fanatikere fra over- eller middelklassen» som ikke forstår mer enn barna som streiker.

Vanlige folk fikk etterhvert XR og deres aksjoner så langt opp i halsen at det endte med fysisk vold. Det hele toppet seg når frontfiguren Roger Hallam fornærmet ofre for Holocaust i et intervju med en tysk avis.

Les også: Radikal miljøvernleder: Klimakrisen mye verre enn Holocaust

FN

– Det mest ubrukelige parlamentet i britisk historie spurte seg selv om et mål om 80 prosent reduksjon i CO2-utslipp innen 2050 var nok. Tallet burde være 100 prosent, ifølge flere parlamentarikere, fortsetter Pile.

Net Zero, altså. Tilbudspris: 50,8 milliarder pund i 2050. Men da tar man ikke hensyn til kostnadene som påløper i de tredve årene frem til 2050, hevder Pile. Komiteen for klimaendringer (CCC) kunne ikke svare på hvor store disse kostnadene vil bli. De hadde kun fått oppgaven å beregne hvor mye det ville koste i året 2050.

– Net Zero-politikken ble delvis styrt av et ønske om å støtte Storbritannias ønske om å være vertsland for FNs klimamøte i 2020.

Også Norge er som kjent villig til å bruke millioner av skattepenger for å oppnå posisjon i FN.

Les også: Norge smisker med korrupte regimer for å få plass i FNs sikkerhetsråd

Latterlig

annonse

Det tragiske er i ferd med å bli komisk, mener Pile. Døren står åpen for latterliggjøring.

– Grønn bullshit er livsblodet for våre fjerne, umedgjørlige og ubrukelige politiske eliter (…) Grønne hyklere, grønne fanatikere, vitenskapsfiendtlige og poserende grønne politikere er nå fritt vilt for latterliggjøring.

Ungdommen må ta støyten for klimaalarmismen, med tap av troen på fremtiden. Politikerne vil selvsagt være de siste som forstår dette, mener Pile.

– Og nettopp derfor er vi sannsynligvis på vei inn i nok et år preget av grønn bullshit.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon