Greta Thunberg. Foto: TT News Agency/Pontus Lundahl via REUTERS
annonse
annonse

Greta Thunbergs far, Svante Thunberg, sier han tenkte det var en «dårlig idé» at hans datter skulle stå i frontlinjen i klimakampen.

I et BBC-intervju sammen med Greta Thunberg forteller far Svante at han ikke støttet at datteren skulle droppe skolen for å klimastreike. Svante anerkjenner at Greta er lykkeligere nå, men at han er bekymret for all «hatet» hun møter.

Les også: Slik vil Ulltveits-Moes klimamur ødelegge verden

annonse

Han er spesielt bekymret for «fake news», og alt oppspinnet medier skaper om henne, som skaper hat. Etter Gretas klimastreik har Svante blitt sjikanert av mennesker som angivelig «ikke ønsker å forandre seg» for å leve et mer klimavennlig liv.

Slet med depresjon

Faren forteller at Greta slet med depresjon i «tre eller fire år» før hun startet å streike for klimaet.

annonse

«Hun sluttet å prate … hun sluttet å dra på skolen», sier han, og legger til at det ble et «mareritt».

Da familien søkte hjelp fra leger, ble Greta diagnostisert med Aspergers, en form for autisme. Noe Greta hevder gjør at hun kan se ting «utenfor boksen».

Les også: Kjendisaktivister krever at flyktningbarn evakueres til Norge: – Tanketom asylaktivisme med VG som talerør

Siden Greta ble klimaaktivist har hun «forandret» seg og blitt «lykkelig» hevder han.

– Dere tenker sikkert at hun ikke er normal, men spesiell, på grunn av at hun er kjent og alt det der. Men for meg har hun nå blitt et normalt barn, nå kan hun gjøre det samme som alle andre, sa Svante Thunberg.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon