- Resett - https://resett.no -

Amerikaner siktet for hatkriminalitet etter knivangrep mot jødisk feiring i New York

Mannen som anklages for å ha knivstukket fem personer under en jødisk feiring i en bolig i delstaten New York, er siktet for hatkriminalitet.

Angrepet fant sted i leiligheten til en rabbiner i Monsey nord for New York City lørdag. En 37-åring fra Harlem ble pågrepet to timer senere.

Påtalemyndigheten har opplyst at de har funnet håndskrevne dokumenter i mannens bolig der det refereres til jøder og antisemittisme. På en telefon som lå i mannens bil, er det også funnet gjentatte søk på spørsmålet «Hvorfor hatet Hitler jøder?» og «Tyske jødiske templer nær meg».

annonse

Han er ventet å bli framstilt for varetektsfengsling i White Plains.

Fem personer ble knivstukket under en hanukka-feiring i en rabbiners bolig i New York lørdag kveld. Guvernør Andrew Cuomo kaller angrepet en terrorhandling.

Få timer etter angrepet pågrep politiet en 37 år gammel mann i Harlem i New York City, mistenkt for ugjerningen. Han hadde blod over hele seg da han ble arrestert.

annonse

Gjerningsmannen tok seg inn i rabbinerens bolig der flere titalls personer var samlet for å tenne hanukka-lys like før klokken 22 lørdag kveld i Monsey, en småby nord for New York City.

– Jeg ba for livet mitt. Han begynte å angripe folk umiddelbart etter at han kom inn døren. Vi hadde ingen mulighet til å reagere. Vi så at han trakk fram en kniv fra en slire. Den var på størrelse med et kosteskaft, sier Aron Kohn, som var blant gjestene i rabbinerens bolig.

Fem personer ble påført stikkskader. Angriperen forsvant deretter ut igjen og forsøkte å ta seg inn i synagogen som ligger i nabobygningen. Men folk i synagogen hørte skrik fra rabbinerens bolig og låste synagogens dør av frykt. Dermed klarte ikke angriperen å ta seg inn, ifølge Kohn.

Tilstanden er kritisk for en av de fem som ble såret. Rabbinerens sønn ble også såret, ifølge Cuomo.

Pågripelse
Noen timer etter knivstikkingen uttalte politisjef Brad Weidel i Ramapo at politiet hadde funnet et kjøretøy som den mistenkte angriperen hadde stukket av fra åstedet med. Natt til søndag opplyste politiet at en mistenkt person var blitt pågrepet, skriver The New York Times.

Politiet har navngitt mannen og opplyst at han er 37 år gammel, og at han tidligere er arrestert for å ha angrepet en politihest. Motivet for ugjerningen er ukjent, men FBI har bedt om godkjenning fra retten til å gå gjennom hans kontoer på sosiale medier og undersøke om han har hatt mentale lidelser.

New York-guvernør Cuomo kaller angrepet innenlandsk terrorisme og har beordret delstatspolitiets hatkrimgruppe til å etterforske saken.

– De motiveres av hat. De gjennomfører masseangrep. Dette er terrorister i USA som gjennomfører terror mot andre amerikanere, og det er slik vi må håndtere det, sa Cuomo.

annonse

Flere angrep
Lørdagens angrep var det siste i en rekke angrep mot jøder i New York-regionen den siste tiden. Bare i New York City mottok politiet denne uken minst seks meldinger om angrep som ser ut til å være knyttet til jødehat, og åtte angrep siden 13. desember.

New York Citys ordfører Bill de Blasio sa fredag at politiet skal øke sin tilstedeværelse i bydeler der det bor mange jøder.

Tre mennesker ble 10. desember drept i et skyteangrep inne i en jødisk matbutikk i Jersey City. En person og to politifolk ble såret. Like før angrepet ble en politimann skutt og drept på et gravsted like i nærheten. De to antatte gjerningsmennene ble begge skutt og drept av politi.

Tegn abonnement [1] eller støtt oss på andre måter [2] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474