Foto: Skjermbilde fra Daily Mail.
annonse

Programlederen innrømmer at det var litt pinlig, men de hadde ikke tid til å ta hverken båt eller tog til Stockholm. De tror at Greta vil tilgi dem.

Sarah Sands er programleder i «Radio 4Today program». Hun vedgår at det føltes vanskelig å sende ansatte med fly, med tanke på at den 16 år gamle aktivisten Greta Thunberg nekter å fly for å unngå klimautslipp. Bare turen til Stockholm er estimert til 1/2 tonn CO2-utslipp per person.

De hadde diskutert reisemåten på forhånd, sier Sarah Sands til Sunday Times. De hadde ikke noe valg med tanke på bruk av tid. Men hun legger til at Greta Thunberg dømmer ikke andre, hun aksepterer at andre ikke har så høye standarder som henne selv, men hun ber folk om å gjøre alt det de kan.

annonse

Les også: Greta Thunberg får kritikk for båtsponsorer

Greta Thunberg seilte over Atlanterhavet istedenfor å ta fly, men da hun ankom USA så tok mannskapet flyet tilbake til Europa og et nytt mannskap ble flydd inn. Da hun skulle seile tilbake til Europa så trengte de en kaptein som hadde erfaring fra Atlanterhavet slik at en ble flydd inn til USA fra Storbritannia.

Les også: Hvem gir Greta Thunberg haik, egentlig?

annonse

Programmet med Greta Thunberg er en dokumentar om hennes år som skolestreiker og klimaaktivist.

Det begynte for ett år siden at hun ble plassert foran den svenske riksdagen med en plakat, det var en venn av moren Ingmar Rentzhog sto bak, han drev firmaet «We Don’t Have Time» og tjente nærmere 10 millioner på å sette igang skolestreiken. Etter det har snøballen begynt å rulle. Moren har skrevet en bok der hun utleverer datteren. Den har blitt utgitt i mange land, deriblant Norge.

Les også: NRK kommer haltende etter, og Greta Thunberg er levende bevis på at man trenger alternative medier

Greta Thunberg har på knapt ett år mottatt en rekke priser. Den eneste hun ikke fikk var Nobels Fredspris. Hun har talt i FN, hun har møtt en rekke statsledere, til og med USAs president Donald Trump. Men han gikk rett forbi, helt uten å ofre henne et blikk.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
annonse