Foto: Ole Berg-Rusten/ NTB Scanpix
annonse
annonse

Men hva om vi innfører en lov mot at Stortinget skal forby mer enn en, høyst to ting per år?

Det er forbud opp og ned og i mente, det er kanskje på tide snart med en liste som viser hva som er lov? Hvor ble det av friheten våre besteforeldre kjempet for? Hvor er det blitt av åpenheten, demokratiet, Televerket, Statoil, Nasjonal Stasbane, Oslo Børs, Postkontorene, Bankene, Kassadamene, parkeringsplassene, ølflasker i glass?

Og snart også kontantene, sammen med bilene og alle som spiser kjøtt, eller vil ha motorbåt på vannet, en tur på hytta er jo fylt med skam, og ikke snakk om du har lyst på en god gammaldags sydenferie, for å lette på et noe tungt humør i en ellers minusgrad- og snøbefengt hverdag, som bare lysner rundt 4 måneder i året før det blir mørkt igjen.

annonse

Hvor ble det av de normale strømpriser, som ble avtalt da vi opprettet linjer og hele sulatmitten og lot strømleverandøren låne eiendom av oss?

Les også: Hvorfor er det forbudt å kommentere under nyhetssakene til skattefinansierte NRK?

Hvorfor i alle dager, og ikke minst hvem, var det som hadde frekkhetens nådegave, til å opprette et selskap som liksom «eier» nettet som ligger nedgravd på innbyggernes private eiendom? Hvorfor i alle dager skal ikke et slikt selskap, om det i det hele tatt burde eksistere betale OSS leien for den eiendommen de beslaglegger med sitt virke? Sitt virke, som faktisk er å levere en tjeneste strømleverandørene er avhengige av for å levere en vare.

En vare de produserer gratis, fordi de bruker vannet de låner gratis av folket, som vi har lånt dem på dugnad, da avtalen var selvkost?

annonse

Avtalen er brutt, hvor er leien? Jeg anser at av hva de har brukt av vann, skylder de meg en 5-milliontedel. Hva de har skitnet til av vann som er tapt må de betale. Alt vann i Norge som ikke er havvann er drikkevann og dette vannet er spinndyrt. Bare sjekk en flaske farris på butikken. Den som er fyll av kullsyren folk er så livredde for.

Les også: Svarte og fargede søppelsekker blir forbudt ved innlevering

Og folk går til urnen, de får god samvittighet av å stemme på de sunne ting. Sunnhet er forbundet med grønne ting, og det er naturen også.

Vi vokste opp alle vi, som i dag er i midten av 40-åra, med en skole fylt av mønsterplan og reformer, og en av de store «gledene» jeg husker var en gjenganger som startet opp i mitt unge liv da jeg var fylt 14.

Blekkulf. Miljødetektiven. Åh du store hvor flott og fint alt var, om man reddet miljøet. Miljøet ja. Jeg er enig jeg, det er veldig viktig å ikke grise til omkring, ikke søle med olje, ikke forurense så smog gjør pusting vanskelig, rydde opp etter seg, være smart, forstå at det som lønner seg for alle som vil tjene litt på søppel er at vi resirkulerer.

annonse

Men så var det noen som begynte å blande fælt…

For plutselig var klima og miljø det samme i de mange norske hoder. Jeg undrer meg hvordan kunne det skje? Det er da to vidt forskjellige definisjoner?

Les også: NTNU professor: – All diskusjon om innvandring er forbudt

Miljø:

I flere fagområder er miljø betegnelsen på ytre påvirkninger og livsvilkår for en organisme eller en gruppe organismer, men brukes også i utvidet forstand når man omtaler en organisme indre miljø.

I de siste tiårene er ordet særlig blitt et begrep innenfor de livsbetingelser menneskene har rundt seg, og symboliseres gjerne med fargen grønn.

Her kan du lese om klima. Miljø er ikke nevnt på siden.

Hvordan ble «klimapolitikken» grønn? Den er ikke grønn, den er i beste fall gråbrun, eller kanskje tåkete, eller gjennomsiktig, noe man forøvrig har sett av «grønne» partiers lederskap utvist.

annonse

Les også: Statskog: Unge har blitt mer skeptisk til elgjakt – skylder på «kjøttskam»

Har du tenkt over, som jeg spurte om en gang før, at det er DU som er eldrebølgen? Hvorfor stemmer ikke DU da på politikk som gavner eldre og fattige?

Tror du Erna eller Jonas, eller en av de andre på Stortinget, skal redde deg? Eller kanskje ungene dine? Stemmer du på folk som sørger for vin til alle måltider om man ønsker det på sykehjem?

Stemmer du på de som har lyst på momsfrie sydenreiser til de eldre i livets høst? Eller stemmer du for barna, som du føler du skylder noe?

De som ikke engang har arvet den jorden foreldrene dine skal la deg selv arve den dag de dør.

Brukte du tid på å tenke over det du leste nå, eller leste du og tenkte:

«Det gjelder ikke meg?»

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon