Disse mennene er tiltalt for "grooming" i Huddersfield 2018. Foto: UK Police
annonse
annonse

Offisielle tall anslår at 19.000 barn har blitt utsatt for «grooming» i Storbritannia i år.

Grooming er egentlig bare et litt mildere uttrykk for grov voldtekt av barn, gjerne i form av serievoldtekter eller gjengvoldtekter. Mange av barna har dessuten blitt utsatt for grov vold.

Ifølge aktivister er det reelle tallet langt høyere, og myndighetene i Storbritannia anklages for å svikte totalt i å gjøre noe med problemet.

annonse

Sarah Champion fra Labour, Rotherham sier at grooming «forblir en av de mest utbredte formene for barnemishandling i landet». I hennes hjemby kjenner man til rundt 1500 ofre for grooming, og 190 mistenkte gjerningsmenn er identifisert.

– Alt for mange ganger har myndighetene sagt de vil lære leksen sin, men allikevel er det 19.000 barn som er i risikosonen for seksuell utnyttelse, sier hun til Independent. Hun mener tiltakene har vært «stykkevis og delt» og underfinansiert. Overgrepene fortsetter den dag i dag.

Les også: Må vi ofre våre kvinner og barn på multikulturens alter?

annonse

Innenriksminister Sajid Javid lovte i 2018 en gjennomgang av de etniske profilene til de såkalte grooming-gjengene. Han innrømte at de fleste sakene inkluderte en høy andel av menn av pakistansk herkomst, og at «kulturelle årsaker» kunne spille en rolle.

Innenriksministeriet har gjennomført en slik undersøkelse, erfarer the Independent. Men funnene ble ikke funnet verdig en plass i dronningens tale, som skulle presentere regjeringens prioriteringer i månedene fremover.

Les også: Storbritannias verste groomingskandale eksponert – hundrevis av unge jenter voldtatt og misbrukt gjennom 40 år

Situasjonen er ikke under kontroll

Sammy Woodhouse ble voldtatt gjentatte ganger fra hun var 14 år gammel av Arshid Hussain. Hun forteller at hun stadig hører om lignende saker fra ulike deler av landet, og mener tallene på antall ofre er undervurdert:

– Jeg har sagt det i årevis, seksuelt misbruk og seksuell utnyttelse er en epidemi i landet vårt. Myndighetene sier situasjonen er under kontroll, men det stemmer ikke, sier hun til the Independent.

En vanlig metode er å bruke alkohol og narkotika for å gjøre jentene hjelpeløse, for deretter å utnytte jentene seksuelt. Som regel er det hvite, sårbare og svært unge jenter som rammes, og gjerningsmennene er i overveldende flertall muslimer med pakistansk bakgrunn.

Også jenter med sikh– eller hindubakgrunn rammes. Ofte blir de misbrukte jentene tvunget til å prostituere seg, og selges til utallige menn for småpenger. Pengene beholder gjerningsmennene.

annonse

Politi, sosiale myndigheter og politikere kjente til overgrepene i mange år, men reagerte ikke, gjerne av frykt for å skape rasisme eller å bli beskyldt for rasisme selv.

I 2017 likte og delte Naz Shah fra Labour en Twitter-melding som ba ofrene om å «holde kjeft, for mangfoldets beste». Hun beklaget senere Twitter-meldingen, som hun kalte en feiltagelse (genuine mistake).

Skjermdump

Politimyndigheter fra hele Storbritannia har erklært at de skal ta slike saker på alvor i fremtiden. Også lokale myndigheter lover forbedring i årene som kommer. Noen eksempler:

Birmingham Children’s Trust sier de «jobber med politi, helsevesen, skoler og andre for å forbedre identifiseringen av unge mennesker i risikosonen». Også Glouchestershire kommunestyre har jobbet for å øke bevisstheten rundt problemet. De har også identifisert flere ofre.

Eller Bradford byråd, som sier i en uttalelse:

– Vi tar seksuell utnyttelse av barn svært alvorlig og har jobbet med unge mennesker, skoler og andre organisasjoner for å øke bevisstheten rundt disse forferdelige forbrytelsene.

Det uttalte målet synes å være å «øke bevisstheten» rundt forbrytelsene, samt å «identifisere ofrene». Ingen sier noe konkret om hvordan de vil identifisere eller straffe gjerningsmennene.

I kommentarfeltet under artikkelen skriver «Chuck»:

«At 4% av vår mannlige populasjon (pakistanske muslimer) er ansvarlige for 84 % av disse typene seksuelle overgrep fra 2005 til i dag er ikke en statistisk anomali. Alle som sier noe annet er rasist, fascist.
Skyld på toryene, skyld på jentene, skyld på Tommy Robinson.»

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon