Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
annonse
annonse

Erna Solberg holdt statsministerens årlige nyttårstale 1. nyttårsdag. Hun startet med å anerkjenne de unges klimaengasjement og henviste til FNs bærekraftsmål.

Vi må omstille oss og bære kostnadene ved å få ned CO2-utslippene, var budskapet. Ikke et ord om at Kinas utslipp vokser like mye hvert år som Norges totale utslipp.

Erna Solberg snakket videre om Norges u-hjelp, soldater og hjelpearbeidere i utlandet. Det falt egentlig ikke et ord om samhold, innsats, lagånd og hvem hun strengt tatt er valgt av og representerer. Intet om å gjøre Norge suksessfult.

annonse

Erna Solberg må da ha fått med seg at det i Vesten foregår en drakamp mellom globalister og de som vil bevare nasjonalstaten mest mulig intakt. Med det bakteppet, toner Høyre-lederen et tydelig flagg. Hun er globalist. Punktum.

Les også: Ha et godt nytt tiår!

For Frp-folk må det være fryktelig å se statsministerens tale. De sitter tross alt i regjeringen med henne.

annonse

For oss andre er det ikke bare budskapet som provoserer, men tonen det fremføres i. Erna er så kunstig og tilgjort i den måten hun snakker til seerne på – som om vi alle var barn.

Men den typiske tv-seer er voksen, Erna. Spar deg derfor den nedlatende, lærerinneaktige tonen.

På nyttårsaften gjorde kongen en temmelig god tale, etter min mening. Han snakket til folk med respekt og som likemenn.

Erna Solberg var derimot nedlatende.

Terningkast 1.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon