NRK Dagsrevyen. Skjermbilde NRK TV.
annonse
annonse

Flere reagerer på at NRK unnlot å vise bilder av terroristen som lørdag knivstakkk fem personer i et terrorangrep på jøder i New York.

Fem personer ble knivstukket under en hanukka-feiring i en rabbiners bolig i New York lørdag kveld. En person ble senere pågrepet av politiet.

Store internasjonale medier har vist bilde av mannen, som heter Grafton Thomas og er mørk i huden. Men i Norge er mediene unnlatt å identifisere mannen.

annonse

Saken ble også hovedoppslag i Dagsrevyen søndag kveld, uten at statskanalen fortalte noe om gjerningsmannen.

At NRK ikke navngir eller publiserer bilde av terroristen skaper reaksjoner blant flere på sosiale medier.

– Kjære NRK Nyheter og Kyrre Nakkim. Et av innslagene deres i Dagsrevyen i dag handlet om angrepet på jøder i New York der en mann med machete brøt seg inn hos en rabbi hvor han hugget løs på folk – Hva vet vi om gjerningsmannen, spurte Dagsrevyens nyhetsanker – Han er 37 år og var maskert, fortalte NRKs korrespondent fra gaten i storbyen, skrev tidligere journalist Kjell Erik Eilertsen.

annonse

Eilertsen sendte deretter et stikk til NRK. Fra og med neste år tvinger statskanalen alle hustander i Norge å finansiere lønningene til ansatte i NRK gjennom tvangsskatt.

– Hvis det er slik, kulturminister Trine Skei Grande, at NRKs budsjett på mer en seks milliarder kroner, nå som en del av statsbudsjettet, begrenser kvaliteten på selskapets nyhetsinnslag, strekker jeg herved ut en hjelpende hånd, helt gratis. Gjerningsmannen heter Grafton Thomas. Her er han, uten maske. Kall dette en dugnad i disse trange budsjettider, skrev han og viste til en sak i New York Post.

Flere amerikanske medier viste bilde av terroristen. Skjermbilde Youtube.

– Skjuler sannheten

Innlegget har skapt stor debatt og flere har engasjert seg i kommentarfeltet til Eilertsen.

– Når statskanalen skjuler sannheten og skjermer identiteten stadig vekk, blir det gradvis en manipulering av holdninger. Dette er også vanlig i diktaturer. En levning fra AP-staten, som koster oss 6 milliarder, svarte en person.

Også TV 2 får refs.

– Helt utrolig at NRK OG TV2 forsøker å skjule informasjon, skrev en person.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon