Foto: MARIO TAMA / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP
annonse
annonse

Nærmere 300 forskere fra 15 land har tatt del i prosjektet Circumpolar Flaw Lead System Study, et prosjekt som har kostet totalt 280 millioner kroner. Forskeren David Barber fra Universitetet i Manitoba, sier at det fortsatt vil finnes vinteris i Arktis, men den flerårige isen vil bli borte. All is vil være tynn førsteårsis.

Den nye undersøkelsen gjør at forskerne nå kan beregne det første isfrie året mye mer nøyaktig enn tidligere. Forskningsprosjektet viser at hele økosystemet blir berørt av klimaendringene og at sommerisen forsvinner.

Det er konklusjonen i det mest omfattende forskningsprosjektet som noen gang er gjort om isforholdene i Arktis.

annonse

Skremmende sier du?

Ja, i aller høyeste grad, men ikke av grunner som synes åpenbare.

Les også: Vi må forbedre infrastrukturen vår – ikke stanse CO2-utslipp

Dette er utdrag fra en artikkel i Adresseavisen datert 8. desember 2008. Den er sågar oppdatert den 20. juni 2012. Det gjør den bare enda mer skremmende, for dette er virkelig falske nyheter. Fake news til 280 millioner kroner. Enda verre blir det jo når de samme forskerne er fullstendig klar over at isen i Arktis øker og minker syklisk med en periode på ca. 60 år.

annonse

Som om ikke dette var nok, så henger Aftenposten seg på. I en artikkel som først ble publisert 6. sep. 2007 med link til Adresseavisen, hentyder man til det samme, men så når artikkelen ble oppdatert 16. okt. 2011, så har de utsatt perioden Arktis skal være isfritt til et sted mellom 2030 og 2100.

Hva med å oppdatere artikkelen igjen Adresseavisen? Være ærlig for en gangs skyld og beklage at dere kom med falske nyheter? Men det passer vel ikke agendaen deres det. Den politiske agendaen henger vel i en tynn tråd da kan jeg tenke meg. Men heldigvis er dere avslørt og det av tiden selv. En liten tur til Arktis 4 år etter at dere meldte om at det skulle være isfritt der, ville for godt ha satt narrehatten på hodene deres og klovnestempelet tatovert inn i pannebrasken, mens dere frøs, de fra før ikke altfor store nøttene av dere.

I en tidligere versjon så ble Aftenposten forvekslet med Adresseavisen. Dette er nå rettet og vi beklager det inntrufne.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon