Grafton Thomas er mistenkt for fem drapsforsøk i New York i romjulen. Foto: WNBC / REUTERS
annonse
annonse

Voldelige angrep mot jøder har dessverre blitt dagligdags i New York.

Nylig sendte New Yorks borgermester Bill de Blasio ut følgende Twitter-melding, hvor han skriver at «antisemittisme er et angrep på våre verdier», og «hat hører ikke hjemme i vår by».

annonse

Denne posten ble publisert noen timer før angrepet hvor fem personer ble knivstukket under en hanukka-feiring i en rabbiners bolig i New York lørdag kveld. Våpenet var en machete på 18 tommer.

Mark Steyn er opprinnelig fra Canada, men bosatt i USA. Han er en konservativ forfatter, journalist, skribent og mediaaktør. Steyn er ikke særlig imponert over borgermesteren:

– For det første: «Verdier» skal angripes, eller i det minste utfordres og diskuteres, hele tiden. Hvis ikke blir disse verdiene kun en statsideologi, og i dette tilfelle en avledningsmanøver for sleipe politikere. Det er ikke verdier som angripes, men virkelige jøder av kjøtt og blod og andre inviterende kroppsdeler.

annonse

Steyn er ikke jødisk, men skriver at hvis han var jøde ville han kun føle avsky overfor de Blasio. Dessverre er ashkenazi-jødene, som det er omtrent en million av i New York, så intelligente at de i stor grad stemmer på de Blasio og Demokratene, skriver Steyn.

De Blasio brukte ikke lang tid på å gi Donald Trump skylden for angrepet. At Trumps svigersønn og barnebarn er jøder, og at hans egen datter har konvertert til jødedommen har ingen betydning.

– En atmosfære av hat har utviklet seg i dette landet de siste årene, og mye av hatet stammer fra Washington, sa de Blasio til Fox News.

 

Men gjerningsmannen kom ikke fra noe hvit makt-miljø, og da blir det komplisert. For jødehatet blant den svarte befolkningen er ikke noe man liker å snakke om. Da er det bedre å gi flyttingen av ambassaden til Jerusalem skylden for angrep på jøder.

Les også: Hallgrim Berg: En handlingsplan mot islamofobi eller en handlingsplan mot ytringsfrihet?

Steyn viser til den gamle regelen: 1000 drepte i Afrika er like interessant for media som 100 drepte i Europa eller 10 drepte i USA.

annonse

Dette prinsippet er nå i ferd med å snus på hodet. Ofrene har mistet sin betydning, nå er det gjerningsmannens identitet som betyr noe. Er gjerningsmannen hvit, helst høyrevridd og Trump-tilhenger? Da er saken av enorm interesse for gammelmedia. Alle er sjokkerte, vestlige ledere ifører seg hijab, moskeer skal besøkes, handlingsplaner mot «hat» iverksettes. Men:

– Hvis jøder på østkysten angripes av noen andre enn en hvit mann, blir alt mer komplisert, for komplisert for media å dekke, skriver Steyn.

– Så hvis han ikke mistet en MAGA-caps mens han svingte kniven, så ser Grafton Thomas ut som en slik komplikasjon. Allikevel erklærer NBCs faktasjekker Erin Biba:

Det vi trenger nå er en måte å finne solidaritet med hverandre, mot vår felles fiende, hvit overlegenhet.


– Så hvis bare Grafton Thomas kan legge fra seg macheten, så kan alle gå tilbake til det vante Trump-hatet, skriver Steyn sarkastisk.

Hvem var gjerningsmannen?

Grafton Thomas har allerede fått diagnosen, ifølge familien har han en lang historie med psykiske lidelser. Han lider av hallusinasjoner og «demoner». Advokaten hans sier at Thomas «hørte stemmer i hodet» den dagen han gikk til angrep.

Vandre_Falk skrev i Resetts kommentarfelt:

«FBI har bedt om godkjenning fra retten til å gå gjennom hans kontoer på
sosiale medier og undersøke om han har hatt mentale lidelser.»
En muslim altså?

Hos Heavy kan man lese hva Graftons stefar har å si om stesønnen:

«Grafton skal hå blitt stadig mer agressiv og ustabil fra 2014. Stefaren tror Grafton er mentals syk og sier at han tidligere tjenestegjorde i US Army. Han er født i USA, med røtter fra Guyana, og identifiserer seg som muslim.»

annonse

Men når man leser NTB, får man lett forståelsen for at det er en av Trumps tilhengere som har vært i aksjon. Som når man leser følgende:

«New York-guvernør Cuomo kaller angrepet innenlandsk terrorisme og har beordret delstatspolitiets hatkrimgruppe til å etterforske saken.

– De motiveres av hat. De gjennomfører masseangrep. Dette er terrorister i USA som gjennomfører terror mot andre amerikanere, og det er slik vi må håndtere det, sa Cuomo.»

Les også: Amerikaner siktet for hatkriminalitet etter knivangrep mot jødisk feiring i New York

Kanskje det er uvesentlig at gjerningsmannen er mørkhudet og muslim. Men er det noen som tror media ville funnet det uvesentlig om gjerningsmannen var en hvit, kristen Trump-tilhenger?

Nedenfor kan du se hva en representant for Nation of Islam hadde å si om jødene noen dager før angrepet.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon