I denne karikaturen som fulgte med kommentaren blir ledertrioen i Frp fremstilt som hunder. Skjermdump: Vårt Land
annonse
annonse

Politisk redaktør i  Vårt Land, og tidligere KrF politiker Berit Aalborg mener at FrP har fått mer makt og gjennomslag enn partiets størrelse tilsier.

Men som politisk redaktør kommer ikke Aalborg med noe særlig eksempler på praktisk politikk. Hun er mer opptatt av personer, slik som at Sylvi Listhaug har blitt olje- og energi­minister – hun som mistenkes å være en «klimaskeptiker».

– Partiet som ingen ville samarbeide med, har ikke bare blitt stuerent. Frp har fått makt. Mye makt og stort gjennomslag, skriver Vårt Lands politiske redaktør og fortsetter med følgende.

annonse

– Sylvi Listhaug, Frps mest kontroversielle politiker, fikk den mektige rollen som olje- og energiminister. Hun er dermed den politikeren i Norge som har størst makt over norsk klimapolitikk. Dette fikk opposisjonspartier som SV og MDG til å reagere. De mener hun må svare på om hun er klimaskeptiker. Men slik kritikk preller av på Frp.

I kommentarartikkelen er Siv Jensen fremstilt som en stor, sint hund, flankert av nestlederne Terje Søviknæs som Dachs og Sylvi Listhaug som puddel.

Les også: Hadia Tajik beskylder Sylvi Listhaug for konspirasjonsteorier

Men redaktøren nevner ikke hva slags politikk ministeren ønsker å fremme, kun hvem som skal fremme den, at hun er kontroversiell og en klimaskeptiker. Listhaug har faktisk til nå uttalt at olje og gass er en viktig næring, den sysselsetter mange i vårt langstrakte land og at bransjen er en stor bidragsyter til Norges verdiskapning.

annonse

– Ikke minst må det gjøre vondt for Venstre at det nettopp er Listhaug som skal styre oljepolitikken, når vårens store sak i regjeringen blir kampen om den såkalte iskanten i Barentshavet. Det handler om hvor langt nord Norge skal prøvebore. Venstre vil flytte denne grensen sørover og dermed verne store områder. Det ønsker ikke Frp, skriver Aalborg.

Det finnes flere politiske partier enn Frp som forstår hvor viktig olje og gass er for Norges økonomi. Det er nok mange i Arbeiderpartiet og Høyre som også deler de samme tankene, eller regnestykket. Uten de inntektene så må politikerne bruke øksa på statsbudsjettet – da forsvinner nok pressestøtten og milliardene som drysses over organisasjoner og redaktører.

Les også: Listhaug: Støre vil være en katastrofe for Norge

– En annen gang var da opposisjonen med Knut Arild Hareide i spissen la press på Solberg for å fjerne Listhaug fra regjeringen. Dette skjedde etter Listhaugs kjente Facebook-oppdatering, der hun skrev: «Ap mener terroristenes rettigheter er viktigere enn nasjonens sikkerhet». Den gangen skal Solberg ha måttet legge hardt press på Listhaug for å få henne til å beklage.

Les også: Kilder til NRK: Verken Solberg eller Jensen ba Listhaug trekke seg

annonse

Hva skulle hun beklage, egentlig. Listhaugs påstand ble ta ut av kontekst og satt inn i en helt annen mening. Skulle hun beklage den meningen de andre tilla henne – er det redaktør Berit Aalborg føler?

De faktiske forholdene, som Vårt Land hopper bukk over, er at Arbeiderpartiet stemte imot et lovforslag de tidligere hadde støttet.

Det var at norske myndigheter skulle få muligheten til å trekke tilbake et statsborgerskap for fremmedkrigere som et forvaltningsvedtak. På lik linje som at politiet kan inndra førerkortet om en har utvist en grov trafikkforseelse, så er det opp til retten i etterkant å avgjøre om vedtaket skal endres. Dette ville ha gjort den norske terrorberedskapen mer effektiv – men dette stemte AP imot selv om de på forhånd ønsket en slik praksis.

Det var et politisk spill for å stikke kjepper i hjulene på regjeringen. Men da Frp, først Jon Helgheim og dernest Sylvi Listhaug kommenterte dette. Ble det etterhvert vridd over til at Sylvis Listhaugs kommentar ble publisert på Facebook samme dag som premieren til filmen om Utøya. Dernest ble en fjær til fem høns og den mørke dagen 22/7 ble brukt mot henne.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon