Frp-nestor Carl I. Hagen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse
annonse

Erna Solberg får massiv kritikk for sin nyttårstale.

Mange har kritisert nyttårstalen til statsministeren, inklusive Resetts egen redaktør, Helge Lurås, men ingen har gått så langt som det tidligere Frp-formann Carl I. Hagen gjør.

«Er virkelig verdens klimautvikling Norges største utfordring? Det er visstnok Ernas syn etter nyttårstalen! Bare trist!», skriver Hagen på Facebook og Nettavisen i en artikkel.

annonse

Les også: Sterke reaksjoner etter nyttårstalen: Erna kunne ledet MDG, hun har gått helt i vranglås

Hagen mener i likhet med Lurås at Norges bidrag til klimautslipp ikke er til å sammenligne med andre og større nasjoner, og at talen derfor blir helt feil.

«Det er påstått uten bevis fra eksperimenter eller akseptabel vitenskaplig teori at menneskers utslipp av den livgivende gassen CO2 kan bidra til en såkalt global oppvarming», skriver Hagen og tilføyer:

annonse

«Norges andel av menneskeskapte utslipp er 0,11 prosent», «CO2 er mat for alt liv og særlig all plantevekst» og «3-5 prosent av CO2 utslipp er menneskeskapt, resten er fra naturen».

«Hvis Norge kuttet alle utslipp ville virkningen på klima være som en liten gutt pisset i havet, altså lik null!», avslutter Hagen.

Miljøorganisasjoner reagerer sterkt på Hagens uttalelser og karakteriserer Frp kjempen som et «fossil» med «bakstreverske holdninger» og en «klimafornekter».

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon