Collage. USAs president Donald Trump (t.v.) og avdøde Qassen Soleimani i Quds-styrken. Innrammet: Farhad Parsa Manesh (t.v) og Darioush Salemi. Foto: Scanpix.
annonse
annonse

Norske eksiliranene sier at døden til Quds-lederen er et stort nederlag for regimet. De jubler over situasjonen og håper nå på dets snarlige fall, mens de takker president Trump for angrepet.

Blant Den islamske republikkens fiender innad internt og blant iranske regimekritikere i utlandet, er den mektige og Qassem Soleiman en forhatt skikkelse. De ser på han som en av mullaregimets viktigste ansikt utad og holder ham delvis ansvarlig for utallige overgrep mot den iranske sivilbefolkningen – inkludert siste runde med omfattende politisk vold, knyttet til de nylige demonstrasjonene i landet.

Farhad Parsa Manesh (t.v) og Darioush Salemi. Foto: Henrik S. Werenskiold

Stemningen er ikke annerledes blant norske eksiliranere som Resett har snakket med. Darioush Salemi og Farhad Parsa Manesh er regimekritikere, opposisjonelle og demokratiforskjempere i «Solidaritetsforeningen for et Demokratisk Iran». De veldig ser positivt på situasjonen og håper på nye tider i Iran.

annonse

Les også: Det blir nok ikke krig med Iran med det første

De kan fortelle at mektige Soleimani var en brutal og beryktet person som var direkte ansvarlig for diverse overgrep i landet, og var forhatt av mange av ordinære iranere. Darioush og Farhad hevder derfor at amerikanernes beslutning om å ta ham ut har blitt godt mottatt av regimets fiender internt i landet.

Darioush kan fortelle om god stemning blant kontaktene sine i Iran.

annonse

– I natt jeg fikk ikke sove. Jeg har fått flere meldinger fra venner i Iran. Folk er glade og feirer hendelsen. Soleimani var ryggraden til dragen som er regimet. Nå har dragen fått ryggen kuttet av og kun hodet står igjen. Ayatolla Khamenei kommer ikke til å klare å finne god en erstatter til Soleimani, sier han opprømt til Resett.

Les også: Eksiliranere: – Norge må fordømme menneskerettighetsbrudd i Iran

Farhad tror regimet går mot slutten og takker Trump.

– Dette er en stor gave til folket i Iran på grunn av alle som har blitt drept i demonstrasjonene i landet den siste tiden. Ikke bare var Soleimani en del av overgrepsapparatet internt i Iran, men også hovedmannen bak terroren i Midtøsten. Dette er en stor seier for folket og kommer til å knekke hele regimet. Jeg takker president Trump for handlingen, sier han.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon