Et fly over politiets utlendingsinternat på Trandum. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
annonse
annonse

26 november 2019 kom utlendingen med fly fra Spania og oppga uriktig identitet og statsborgerskap.

Han presenterte seg som fransk statsborger, og foreviste overfor politiet et fransk nasjonalt identitetskort samt et norsk bankkort. Begge «identitetsdokumentene» var utferdiget i navnet Mohamed Amine OUDZERI.

Dokumentene viste seg å være falske, hvorpå utlendingen i en innrømmelsessak i Nedre Romerike tingrett ble dømt til ubetinget fengsel i 45 dager.

annonse

Les også: Resett i Oslo tingrett onsdag: to forskjellige voldtektssaker hvor gjerningsmenn hadde innvandrerbakgrunn (+)

Måtte registrere

Da utlendingen ble anholdt av politiet, måtte han registrere sine fingeravtrykk.

annonse

I visumdatabasen (Visa Information System – VIS), ble det avdekket at han i 2017 hadde søkt om visum til Spania. Denne søknaden ble ikke godkjent.

Alle (over 12 år) som søker visum hos en ambassade eller utenriksstasjon må avgi sine fingeravtrykk i VIS sin database. De må også selvfølgelig fremlegge sine nasjonale pass.

Personellet som tar imot søknadene tar kopier av den dokumentasjonen som innleveres, uansett om visumanmodningen godkjennes eller ikke.

På grunn av fingeravtrykksidentifiseringen i VIS, ble det her blottlagt at denne utlendingens riktige navn, fødselsdata og statsborgerskap er Mohamed NASRI, f. 26.12.1982, statsborger av Algerie.

Søkte asyl

Under soning av straffen på 45 dagers fengsel i Norge, fremmet utlendingen en asylsøknad til Politiets utlendingsenhet (PU).
Utlendingsdirektoratet (UDI) avslo ganske kjapt utlendingens søknad om beskyttelse 23.12.2019, hvorpå han samme dag ble forhåndsvarslet om utvisning.

annonse

PU har også angitt at de har sterke grunner til å anta den det her gjelder tidligere har oppholdt seg ulovlig og jobbet i Norge.

Overført

Etter endt soning 30.12.2019, ble utlendingen overført politiets utlendingsinternat.

Torsdag 02.01.2020 bestemte Oslo tingrett at utlendingen kan holdes internert til 30.01.2020.

Politiet fikk derfor handlingsrom for å skaffe tilveie nødvendige reisedokumenter, slik at utlendingen  i løpet av kort tid kan tvangsreturneres til Algerie.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon