Lars Aslan Rasmussen representerer Socialdemokratiet på Folketinget. Foto: Facebook
annonse
annonse

Nyttår i Danmark ble preget av krigslignende tilstander i gatene. Særlig i de innvandrertette bydelene i København, som beryktede Nørrebro.

«Gatene forvandlet til slagmark, barnefamilier holder seg unna», var overskriften i B.T. 1. januar. Skyting med fyrverkeri mot mennesker var av et så voldsomt omfang at barnefamilier holdt seg innendørs.

– Det er det samme hvert år. De står og skyter etter hverandre fra gatehjørnene, sier Christian, som tok en video av tilstandene i gaten utenfor sin leilighet.

annonse

Les også: Innvandrergjeng angrep dansk politiker med fyrverkeri – politiet flyktet fra stedet

Angriper brannmenn og politi

B.T. har hatt flere oppslag om hensynsløs og farlig bruk av fyrverkeri. En video viser hvordan en tilfeldig syklist rammes, og brannmannskaper har blitt angrepet under utrykning. Også politiet blir angrepet med fyrverkeri.

Lars Aslan Rasmussen sitter på Folketinget for Socialdemokratiet. Han er tydelig i omtalen av gjerningspersonene:

annonse

– Det er unge menn med innvandrerbakgrunn. Jeg vet at det er en berøringsangst, og at vi ikke kan si det. Men det er dem – og kun dem –som står bak urolighetene.

Rasmussen vokste opp på Nørrebro og har lenge fulgt den problematiske utviklingen. Han mener det er viktigere enn noengang at man våger snakke om problemene.

– Jeg har en far fra Tyrkia, så jeg tør si dette uten å frykte og bli kalt rasist. Det er en etnisk slagside her, og den er det nødvendig å snakke om.

En rekke personer, mange helt ned i 12-årsalderen, er tilbakeholdt av politiet. Men ingen har blitt arrestert eller tiltalt.

– Det er jo så «sjovt» å skyte etter folk, for da blir de redde og stikker av, sier ungdommene selv i klippet nedenfor.

annonse

Nye tall viser at det i alt er 1,2 millioner med innvandrerbakgrunn bosatt i Danmark, og i overkant av 600.000 har ikke-vestlig bakgrunn. Danmarks statsminister Mette Frederiksen (S) tok opp dårlig barneoppdragelse og vold mot barn i minoritetsmiljøene i et nyttårsintervju med Jyllandsposten.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon