Trond Ellingsen. Foto: Privat
annonse
annonse

– Den 1. januar ble flagget heist på halv stang på Vettre. En kommune som til stadighet knivet med Sola om å være Norges beste kommune å bo i, er ikke mer.

Slik innleder Trond Ellingsen et minneord i Budstikka over kommunen Asker som nå er slått sammen med Røyken og Hurum.

Trond Ellingsen er tidligere folkevalgt i Asker for Frp, som han også har vært leder for. Han er også kjent som styreformann hos Document, og sitter i Utlendingsnemda, etter forslag fra Human Rights Service. Han har ikke mye positivt å si om kommunesammenslåingen.

annonse

– Det er ingen stor hemmelighet at kommunesammenslåingen ble drevet gjennom kommunestyret av Asker Høyre ledet av ordfører Lene Conradi. Asker Frp fremmet forslag om folkeavstemning, noe som ikke fikk støtte av Høyre. De visste selvsagt at da hadde svaret blitt nei.

– Og hva har Askers innbyggere igjen for dette? Absolutt ingenting. Bortsett fra 12,5 prosent økning av de kommunale avgifter i 2020 hovedsakelig for å dekke opp for manglende vedlikehold av vann- og avløpsanlegget i Røyken og særlig Hurum. Og det vil skje en gradvis økning i årene som kommer, fordi det er påvist et vedlikeholdsetterslep på nærmere en milliard kroner i de to kommunene.

Les også: Konservatisme er den nye punken

annonse

Må betale mye for lite

De 60.000 innbyggerne i det som tidligere utgjorde Asker kommune blir omlag 2/3 av innbyggerne i den nye kommunen, og derfor vil de måtte betale en stor andel av kostnadene for alle nødvendige utbedringene i Røyken og Hurum.

Dessuten blir det ingen innsparinger som følge av effektivisering, siden ingen kommuneansatte mister jobben i forbindelse med sammenslåingen, mener Ellingsen. Han avslutter slik:

– De som bør smile bredt er innbyggerne i Røyken og særlig Hurum. Hadde jeg bodd der hadde jeg jobbet hardt for kommunesammenslåing, jeg også.

RIP Asker

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon