Foto fra området rundt Johan Castbergs vei, der mishandlingen skal ha skjedd. Foto: Resett.
annonse
annonse

Et alvorlig tilfelle av umotivert og grov vold skal ha funnet ved Johan Castbergs vei på Lutvann, et steinkast fra Haugerud på Oslos ytre østkant, natt til 1. januar. 

Hendelsen er foreløpig ikke omtalt i andre medier.

Haugerudbanden Fc, en Facebook-profil som etter navnet og beskrivelsen å dømme har tilknytning til fotballklubben Haugerudbanden, skrev fredag formiddag i sosiale medier om det angivelige overfallet på to av deres medlemmer. 

annonse

Det hevdes at to voksne mennesker, medlemmer i idrettsforeningen, ble angrepet av en gjeng unge menn. Ungdommene skal ha angrepet ofrene bakfra, slått dem ned, for så utsette dem for svært grov mishandling.

En person skal ha endt opp med et brukket ben og et øre «skåret i strimler». Den andre med tre brukne ribben, fem tenner sparket ut og resten løse, brukket nese og slagskader i hodet.

annonse

Les også: Grov mishandling i Sør-Sverige: Skar av en finger og tvang offeret til å putte den i munnen

Bekrefter hendelsen

Leder i Haugerud Idrettsforening, Dag Endal, skriver på Facebook at hendelsen er bekreftet, og at to ofre ble kjørt til sykehus med tegn på svært brutal mishandling, som ødelagte tenner, ribbensbrudd, benbrudd og et oppkuttet øre. Mishandlingen skal ha skjedd mens de to ofrene var liggende, delvis bevisstløse og ute av stand til å forsvare seg. 

De to skal ha blitt tatt hånd om av ambulanse og politi kort tid etter mishandlingen, og politiet skal ha innledet en etterforskning. 

Daglig leder Frank Hoen i Haugerudbanden forteller Resett at det var flere vitner til hendelsen.

annonse

– Det var et par vitner som skulle melde seg for politiet i dag, sier han.

– Det hele skjedde der du går inn i skogen ved Johan Castbergs vei på Lutvann, når du skal gå inn mot Haugerud. De var i skogkanten der. 

Epikrise

Han forteller videre at de involverte skal ha vært til sammen 5 til 6 personer.

– Har du vært i kontakt med noen av de pårørende?

– Jeg pratet med kona til han fikk øret kuttet opp. Hun sendte meg bilde av deler av epikrisen fra sykehuset, og ga meg tillatelse til å legge den ut på Facebook, sier Hoen. 

Bildet av epikrisen tilsendt Frank Hoen og lagt ut på Facebook. Foto: Privat

Resett har ved flere anledninger forsøkt å få politiet i tale angående denne saken, senest lørdag ettermiddag ved en telefonsamtale til operasjonssentralen i Oslo politidistrikt. Pressevakten forklarte for Resett at saken var for krevende å svare på lørdag, og at de først ville kunne uttale seg på mandag. 

Endringer:

Resett skrev først, etter opplysninger fra Frank Hoen, at om lag 20 personer skal ha deltatt i mishandlingen. Hoen har korrigert seg selv i ettertid, det skal ha dreid seg om nærmere 5 til 6 personer.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon