Moskeen i Brno, Tsjekkia. Foto: Skjermdump fra Facebook
annonse
annonse

En moské i Tsjekkias nest største by Brno har blitt utsatt for hærverk. Graffiti med dødstrusler er sprayet på veggene, opplyser politiet.

«Ikke spre islam i Tsjekkia. Ellers vil vi drepe dere» er budskapet som er sprayet på veggene på moskeen. Politiet opplyser at de inntil videre etterforsker saken som skade på eiendom.

En talsmann for det muslimske samfunnet i Tsjekkia sier de tar trusselen alvorlig.

annonse

– Dette er ikke et anonymt opprop på internett, sier talsmannen, Muneeb Hassan Alrawi.

– Vi må også se dette i lys av angrep på moskeer rundt om i verden og den undertrykkende stemningen mot muslimer i Tsjekkia, legger han til.

Flyktningstrømmen til Europa, som toppet seg i 2015, førte til en oppblomstring av antimuslimske holdninger i Tsjekkia. Det til tross for at landet har en lav andel muslimer sammenlignet med land som Sverige og Tyskland.

annonse

Ifølge statistikk fra EU bor det om lag 3.360 muslimer i Tsjekkia, et land med 10,7 millioner innbyggere. Ifølge uoffisielle tall er andelen muslimer i landet mellom 10.000 og 20.000.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon