annonse
annonse

Frps Christian Tybring-Gjedde tok Resett i forsvar på stortinget 17.desember i fjor. NRK og «gammelmedia» fikk kjeft og stemplet som propaganda.

– Jeg vil ta debatten om norske medier, sa Tybring-Gjedde da han inntok talerstolen.

Frp-politikeren tok deretter opp hvordan statsstøttede medier latterliggjør alternative medier som har en annen vinkling i innvandring og klimadebatten.

annonse

– Det er særlig to områder hvor norske statsstøttede medier har tilnærmet samme syn. Det gjelder klimarelaterte spørsmål og innvandring og integrering. Men også på bistandsfeltet er det en allmenn enighet blant mediene: jo mer, jo bedre. Alternative synspunkter innenfor disse områdene møtes ikke med motargumenter eller empiri. Meningene blir straks diskvalifisert og møtes umiddelbart med stigmatisering og til dels latterliggjøring av budbringeren, sa Tybring-Gjedde.

Les også: Har fått nok av NRK-Eriksens sosialistiske propaganda

Den frittalende politikeren hamret deretter løs mot NRK og hvordan de har omtalt klimasaken.

– Senest i går var det et innslag på morgennyhetene på NRK P2 om at julepresangene skaper et unødvendig klimaavtrykk. Forsker Anita Broch på SIFO hevdet at alle har det de trenger, og at vi derfor burde gjøre gavegivingen mer klimavennlig, med andre ord gi færre gaver og helst gi opplevelser. Programleder Ida Creed responderte: Ja, hvorfor ikke?

annonse

– Ja, hvorfor ikke? Ingen tok opp hva konsekvensene av en slik politikk ville være: En drastisk reduksjon i produksjonen verden over ville ført til nedleggelse av bedrifter og massearbeidsledighet i den fattige delen av verden, presumptivt. Men denne problemstillingen ble ikke en gang nevnt eller berørt. Det er ikke journalistikk, men propaganda.

Mediestøtte til Resett?

Tybring-Gjedde uttalte også at de som mottar mediestøtte har samme syn i innvandringsaken. Han tok seg tid til å hylle alternativer medier som Resett for å tørre der andre tier.

– Jeg har lyst til å gi honnør, fra denne talerstolen, til de som faktisk tør, og som møter massiv kritikk i denne salen og overalt ellers – selvsagt – og de er: Resett, Document og HRS, som utfordrer politikere og gammelmediene, og som tør å bruke ytringsfriheten slik den var tenkt brukt.

– Jeg vil samtidig utfordre statsråden med et spørsmål: Vil statsråden jobbe for at også de tre nevnte mediene får lik tilgang til mediestøtte som resten av Media-Norge, slik at vi får en reell debatt på et fair grunnlag i norske medier?, sa Tybring-Gjedde.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon