Foto: JIM WATSON / AFP
annonse
annonse

Presidenten i USA, Donald Trump, klarte det ingen før ham har klart, nemlig å ta ut en av de viktigste lederne for terrororganisasjonen den iranske revolusjonsgardens spesialstyrker. Hvordan reagerer så verden på dette?

Vi husker tilbake til den 1. mai 2011, hvor daværende president i USA, Barack Obama, annonserte at de hadde klart å drepe Osama Bin Laden. En hel verden sto frem med sin hyllest av en sterk og resolutt president som med dette hadde fjernet en stor trussel mot mange liv.

Daværende utenriksminister i Norge, Jonas Gahr Støre, sa følgende: «Hans død vil svekke terrornettverket al-Qaida. Likevel vil trusselen fra al-Qaida-nettverket bestå. Det er en fragmentert organisasjon som har vist evne og vilje til å bruke terror mot sivile i sin kamp. Osama bin Laden har neppe vært den sentrale kraften i nettverket de siste årene, men hans lederrolle har likevel vært betydelig.»

annonse

Les også: Eksiliranere: – Vi takker president Trump for Soleimanis død

Når nå Trump har klart det som Nettavisen mener er større enn å drepe Bin Laden, så sier nåværende utenriksminister, Ine Eriksen Søreide, dette:

– Jeg er dypt bekymret for den dramatiske eskaleringen vi har sett de siste dagene. Jeg vil oppfordre alle parter til å bidra til å roe situasjonen ned og hindre at den eskalerer ut av kontroll, sier Eriksen Søreide.

annonse

Støre følger opp på sin Facebookside hvor han skriver:

– Svært bekymringsfull utvikling i Midtøsten. Irans revolusjonsgarde spiller en negativ rolle i en lang rekke konflikter i Midtøsten. USAs drap på revolusjonsgardens leder kan utløse en spiral av gjengjeldelse og motangrep. Dramatisk tegn at amerikanere nå oppfordres til å forlate Irak. Det trengs en strategi som samler – i regionen og i USA – for å unngå ytterligere og ukontrollert opptrapping.

Skjermdump fra Facebook.

Litt merkelig at det skal være større grunn til bekymring for represalier nå enn da bin Laden ble tatt. Obama sa den gang:

– Gitt den usikkerheten situasjonen fører med seg, ber vi amerikanske borgere om å unngå å reise til steder der anti-amerikansk vold kan forekomme. Unngå også demonstrasjoner, sa han.

I stedet for en hyllest av Trump for å ha fjernet en viktig organisator for terror i verden, så reageres det med bekymring på en slik måte at man får et inntrykk av at Trump og USA ikke vet hva de har gjort. Men når Obama fikk fjernet bin Laden, så ble det akseptert som en klok avgjørelse av en stor mann.

– Soleimani var selve navet for Irans etterretningsinnhenting, spesialoperasjoner og terroraksjoner i utlandet. Han styrte hele Irans terrorinfrastruktur, militser i Irak og han var involvert i Hezbollah i Libanon og var deres rådgiver i krigen mot Israel, sier terrorforsker ved Det svenske Forsvarsakademi, Magnus Ranstorp, til Nettavisen.

annonse

Hvorfor blir ikke Trump hyllet etter å ha fått fjernet en slik mann?

Det vi ser er nærmest beklagelser for at en terrorleder som utgjorde en enorm risiko for tusenvis av liv og muligens en storkrig, bli fremstilt som noe helt annet. Lengst går SVT som fremstiller denne terrorlederen som en «toppdiplomat».

Skjermdump fra SVT.

Det er så man ikke tror det man ser.

President Donald Trump har igjen bevist at han leverer. Han holder valgløfter og han er en handlingens mann som sørger for ikke bare amerikaneres sikkerhet, ve og vel, men er en garantist for at ekstremister som Soleimani ikke lenger utgjør en trussel for noen på den mest effektive måten.

NRK, VG, Dagbladet, Aftenposten og resten av røkla verden over, burde i dag ha hatt forsider hvor det var et pent bilde av Trump og med en overskrift som viser hvilken takknemlighet verden bør ha til den kanskje beste amerikanske presidenten gjennom tidene.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon